Algemene omroepvereniging AVRO
Hilversum, 27-08-2010

AVRO KOMT MET NIEUW MUZIKAAL PROGRAMMA 'DE TIENDE VAN TIJL'

Tijl Beckand laat zien dat klassieke muziek wel degelijk Rock en Roll is

'De Tiende van Tijl' is het nieuwe muzikale programma van de AVRO, gepresenteerd door Tijl Beckand. Het programma is op dinsdag 31 augustus om 23.25 uur op Nederland 3 te zien in het kader van TV lab. 'De Tiende van Tijl' is een programma dat volledig in het teken staat van Beckands grote passie; klassieke muziek. In het programma laat hij op geheel eigen wijze zien dat klassieke muziek wel degelijk Rock & Roll is. Hij wordt daarbij geassisteerd door twee klassieke schoonheden: pianiste Iris Hond en DJ, musicoloog en Radio 4 presentatrice Maartje Stokkers. Leuke optredens, bijzondere gasten en plezier zullen de kijker verassen.

Wat is de relatie tussen Robbie Williams en Frédéric Chopin? Hoe ontstresst Frans Liszt de file? En hoe kun je Satie inzetten om de vrouw van je dromen te versieren? Tijl Beckand zet alles wat ie in zich heeft in om duidelijk te maken dat oud, maar vooral jong in allerlei dagelijkse situaties z'n voordeel kan doen met net dat beetje meer kennis van klassieke muziek.

De AVRO besteedt veel aandacht aan klassieke muziek en wil dit genre toegankelijk te maken voor een brede maar ook jongere doelgroep. 'De Tiende van Tijl' maakt onderdeel uit van TV Lab. TV Lab is een themaweek op Nederland 3 waarin programmamakers de kans krijgen vernieuwende programma's en ideeën aan het Nederlandse publiek te tonen. TV Lab is van 30 augustus tot 3 september te zien op Nederland 3.

'De Tiende van Tijl', wordt in het kader van TV lab uitgezonden op dinsdag 31 augustus om 23.25 uur bij de AVRO op Nederland 3.