FloraHolland


31 augustus: benefietveiling Pre Ride for the Roses in Aalsmeer

FLORAHOLLAND, 12 augustus 2010 (persbericht) - Op dinsdag 31 augustus 2010 organiseert bloemenveiling FloraHolland Aalsmeer opnieuw een benefietveiling in het kader van de Pre Ride for the Roses. De opbrengst komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding. Kwekers uit binnen- én buitenland hebben ook dit jaar weer bloemen en planten beschikbaar gesteld. Veilingklanten (handelaren en exporteurs) kunnen deze producten tijdens het reguliere veilproces inkopen.

Daarnaast vindt op de plantentribune in Aalsmeer in de pauze van 8.00 uur een bandenwisselwedstrijd plaats. Hierbij maken vier teams - kwekers, handelaren, veiling en logistieke dienstverleners - uit wie het snelst een voorband van een racefiets kan verwisselen. Door op een lot ter waarde van 5 euro het winnende team en de winnende tijd te voorspellen, maken deelnemers kans op onder meer een racefiets. Ook de opbrengst van deze loten komt volledig ten goede aan KWF Kankerbestrijding. De jury bestaat uit Marlijn Binnendijk (één van Nederlands beste baan- en wegwielrensters uit het Ladies' team van Leontien van Moorsel), Henny van Rijn (eigenaar fietsenwinkel Van Rijn & Zoon) en een notaris.

Pre Ride for the Roses
De Pre Ride is een tocht die een dag voor de Ride for the Roses vanaf alle sierteeltlocaties in Nederland wordt gefietst. Vanuit zeven sierteeltlocaties fietsen zaterdag 4 september ongeveer honderd wielrenners de Pre Ride naar Venlo, waarbij symbolisch het startpistool voor de echte Ride for the Roses naar de startplaats wordt gebracht. De sierteeltsector zet zich met deze Pre Ride al jaren in om geld in te zamelen voor dit goede doel.

Ride for the Roses
De Ride for the Roses, die op zondag 5 september wordt verreden, is een initiatief van wielrenner en ex-kankerpatiënt Lance Armstrong. Doel van dit evenement is geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Fotobijschrift: Mart Kuiper (C.A.A.C.) en Ed de Rooij (Twinpack) oefenen op het veilingterrein in Aalsmeer voor de bandenwisselwedstrijd.