Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 24-08-2010

CASH OP ZOLDER: SIPKE JAN BOUSEMA IN ACTIE VOOR E-BIKE

Brabants echtpaar wil er weer samen op uit op de fiets

In de voorlopig laatste aflevering van Cash op Zolder speurt Sipke Jan Bousema samen met een taxateur naar verborgen schatten bij mensen thuis. Het ultieme doel: een klapper maken op de veiling, zodat de eigenaar een diepgekoesterde wens kan vervullen.

In de slotaflevering van Cash op Zolder brengt Sipke Jan een bezoek aan Grex en Hanneke uit Oisterwijk. Hanneke moet door haar reuma de fiets steeds vaker laten staan, terwijl haar man reuze sportief is. Een E-bike zou voor haar dè oplossing bieden om samen weer op pad te kunnen. Taxateur Frederik gaat in hun huis op zoek naar bijzondere objecten die verkocht kunnen worden voor de aanschaf van deze speciale elektrische fiets.

Gelukkig hebben Hanneke en Grex uit erfenissen behoorlijk wat spullen in huis waar ze weinig waarde aan hechten. Bovendien komt Sipke Jan erachter dat Hanneke gek is op rommelmarkten, waardoor de kasten zo langzamerhand uitpuilen. Maar zijn deze spullen bijzonder genoeg voor een kans onder de veilinghamer?

Taxateur Frederik stuit op een 18e-eeuwse houten stoel en een notenhouten 'Escrito'. Het lijkt een simpel ladekastje, maar schijn bedriegt. Frederik legt uit wat het precies is en waar het voorwerp voor dient. Op de slaapkamer vindt hij een groot porseleinen bord, beschilderd met het hoofd van Christus. Als kind was Grex niet gek op het bord omdat hij altijd het gevoel had dat de heilige ogen hem overal volgden. Hij heeft dus geen moeite om afscheid te nemen van het bord. In de laatste taxatieronde vindt Frederik in de schuur een oude Renault 4...maar kan zoiets ook geveild worden?

Hanneke en Grex besloten om niet alles op de veiling te verkopen, maar een aantal objecten via internet aan te bieden. Kijkers die geïnteresseerd zijn, kunnen bieden via de internetveiling op cashopzolder.avro.nl

Cash op Zolder: dinsdag 31 augustus om 20.55 uur op Nederland 2.


---