Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 25 augustus 2010

Iedereen welkom bij de kennismaking met nieuwe burgemeester

De heer Lucas Bolsius wordt dinsdagavond 31 augustus 2010 beëdigd als burgemeester van Amersfoort. Die avond is er gelegenheid om de heer Bolsius en zijn gezin te ontmoeten en de nieuwe burgemeester beter te leren kennen. U bent van harte welkom.

Vanaf 20.30 uur vindt er een bijeenkomst plaats in Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 te Amersfoort. Om uiterlijk 21.00 uur wordt de heer Bolsius kort geïnterviewd door de Amersfoortse journalist Hans van der Steeg. Van der Steeg werkt onder meer voor het actualiteitenprogramma Netwerk en won eerder dit jaar De Tegel, een onderscheiding voor journalistiek talent. Na het vraaggesprek is er gelegenheid om de burgemeester en zijn gezin de hand te schudden.

Beëdiging
De raadsvergadering waarin de Utrechtse commissaris van de Koningin, R.C. Robbertsen, de heer Bolsius beëdigt, vindt plaats in het stadhuis. Direct na de vergadering is iedereen welkom in De Lieve Vrouw, dat zich op enkele minuten loopafstand van het stadhuis bevindt.

De heer Bolsius is 51 jaar, gehuwd en heeft drie kinderen. De afgelopen acht jaar was hij wethouder in de gemeente Rotterdam. Daarvoor was hij raadslid en had hij vijf jaar een eigen bedrijf als mediaondernemer en columnist. Ook werkte hij bij verschillende organisaties, onder meer in het buitenland voor Memisa.

Meer informatie
Meer informatie vindt u op www.amersfoort.nl/burgemeester.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort