Ingezonden persbericht


Nr. 166

Hilversum, woensdag 25 augustus 2010

NIEUW EO-PROGRAMMA: SCROOGED
Scrooged, dinsdag 31 augustus om 21.30 uur op Nederland 3

In Scrooged wordt Edgar geconfronteerd met zijn levensstijl. De ouders van Edgar zijn kort na elkaar overleden en hij woont nu samen met zijn zus in het huis van hun ouders. Het huis staat al enige tijd te koop, maar wordt maar niet verkocht. Edgar is gestopt met school, zit dagenlang te gamen en neemt geen verantwoordelijkheid meer in zijn leven. In het nieuwe EO-programma Scrooged gaat presentatrice Anne-Mar Zwart samen met familie en vrienden de confrontatie aan met Edgar. Door middel van een rondgang langs zijn heden, verleden en toekomst houden ze hem een spiegel voor. Doel: een nieuwe start! Meer informatie www.eo.nl/scrooged

Anne-Mar: "Je moet op tijd tegen iemand durven zeggen: STOP, het gaat niet goed. Soms helpen woorden niet meer en moet je iemand keihard confronteren, en dat gebeurt in Scrooged. Heftig, ja..., maar soms hebben we die spiegel en eerlijkheid van onze vrienden nodig in ons leven".

Edgar's levensstijl is erg veranderd na het overlijden van zijn ouders. Edgar lijkt het allemaal niets te kunnen schelen tot op de dag dat presentatrice Anne-Mar de camping in Zeeland opwandelt. Hij heeft afgesproken met een vriend om wat te gaan drinken in een strandtent. Anne-Mar neemt hem mee naar deze strandtent en daar treft hij niet zijn goede vriend aan, maar een leraar van vroeger. Edgar gaat terug in de tijd toen alles nog goed was en dat is confrontatie nummer 1. Hoe loopt het af met Edgar?

Scrooger
Vernieuwend is dat we naast het tv-programma een hyves-widget hebben ontwikkeld, zodat je je vrienden kan vragen wat ze echt van je vinden. Of andersom, dat je eens eerlijk tegen een vriend(in) zegt wat je van hem/haar vindt. De Scrooger is pijnlijk, verrassend of ontroerend, maar altijd eerlijk!

Twitter #scrooged

Dit programma is een bijdrage van de EO aan het TV Lab.
---

Noot voor redactie,