Politie Zeeland


---

1578-2010 Rijbewijs ingevorderd, IJzendijke
Maandagavond rond 21.15 uur werd door agenten van de Zeeuwse politie het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige Terneuzenaar.

De man reed 56 kilometer te hard op de N61. De agenten maten een snelheid van 141 km/u. Hierop volgt nog een correctie van 5 km/u. De snelheid waarvoor de man bekeurd werd bedroeg dus 136 km/u.

De toegestane snelheid op de N61 is 80 km/u.

1579-2010 Rijbewijs ingevorderd, Aagtekerke
Tijdens een alcoholcontrole is het rijbewijs van een 76-jarige man uit de gemeente Veere ingenomen door agenten van de Zeeuwse politie.

Agenten hielden op de Rijsoordselaan in Aagtekerke een alcoholcontrole toen omstreeks 01.30 uur de 76-jarige man aan kwam rijden. Hij reageerde nogal laat op het stopteken dat hij kreeg. Ook was de man onvast ter been en sprak hij met dubbele tong.

Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. De agenten gingen hierop met de man naar het bureau voor de ademanalyse, die duidelijk maakt hoevéél de man precies had gedronken. De man heeft 6 pogingen gedaan om in het ademanalyseapparaat te blazen, maar dit lukte hem niet.

Om deze reden werd een GGD-arts gewaarschuwd. Deze heeft bloed afgenomen bij de man. Dit wordt later onderzocht op de hoeveelheid alcohol. Het rijbewijs van de man is afgenomen door de politie.

De man is door de agenten thuis afgezet.

Dezelfde agenten hielden op nog meer plaatsen op Walcheren een alcoholcontrole; in Grijpskerke op de Schuitvlotstraat, en in Koudekerke op de Middelburgsestraat. Tussen 23.00 en 01.45 uur werden ongeveer 50 bestuurders staande gehouden. Zij moesten allemaal een blaastest afleggen. De 76-jarige man bleek de enige die teveel gedronken had.