Gemeente Stede Broec

Realisatieovereenkomst N23 Westfrisiaweg getekend

Op 26 augustus heeft de Stuurgroep N23 Westfrisiaweg de Realisatieovereenkomst getekend. Hierin staan ondermeer de uitwerking van het ontwerp van de weg en de financiële dekking voor de uitvoering van het plan. Hiermee komt een einde aan de voorbereidingsfase van het project.

Nu is het de beurt aan Provinciale Staten en de gemeenteraden om in te stemmen. De realisatieovereenkomst wordt in Stede Broec eerst behandeld in de commissie Grondgebiedszaken.

De stuurgroep bestaat uit bestuurders van de provincie, de betrokken gemeenten, het Hoogheemraadschap en het bedrijfsleven. Wethouder Zwaan vertegenwoordigt Stede Broec in de stuurgroep. Hij heeft samen met de andere stuurgroepleden zijn handtekening onder de overeenkomst gezet.

De provincie en gemeenten zijn al een aantal jaren bezig met de ontwikkeling van de plannen voor N23 Westfrisiaweg. Na de vaststelling in 2008 van het Regioakkoord N23 Westfrisiaweg door de regio is verder gewerkt aan de uitwerking van het ontwerp voor de weg en is er onderhandeld met het Rijk over een financiële bijdrage.

Meer informatie kunt u vinden op www.n23westfrisiaweg.nl. Ondertekening Realisatieovereenkomst door Wethouder Piet Zwaan Ondertekening Realisatieovereenkomst door Wethouder Piet Zwaan 27-08-2010