Politie Hollands Midden

Boskoop - OM eist drie jaar gevangenisstraf voor gewelddadige woningoverval

Openbaar ministerie Boskoop, 31-08-2010 o De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag tegen twee mannen uit Gouda een gevangenisstraf van drie jaar waarvan een jaar voorwaardelijk geëist.

De 20-jarige mannen worden ervan verdacht dat zij op 17 mei dit jaar in Boskoop een gewelddadige woningoverval hebben gepleegd.

De bewoner van de woning hoorde rond acht uur s ochtends dat er op het slaapkamerraam werd geklopt. De man zag dat er twee mannen voor de deur stonden en deed open. Een van de mannen gaf de bewoner direct een harde stoot in zijn gezicht. Ze rukten vervolgens de gouden ketting van de hals van het slachtoffer en bedreigden hem met een vuurwapen. De twee overvallers wilden geld zien en toen zij een ring en tweehonderd euro van de tafel pakten, wist het slachtoffer naar het balkon te vluchten. Hierbij kwam zijn shirt vast te zitten tussen de deur en de man schreeuwde volgens verklaringen van buren om hulp. Uiteindelijk slaagde hij erin zijn shirt uit te trekken, naar beneden te klimmen en de politie te waarschuwen.

Twee dagen na de gewelddadige woningoverval zag het slachtoffer in Gouda een van de overvallers in een auto zitten. Het slachtoffer is de auto gevolgd en belde de politie. De politie hield de auto staande en één van de inzittenden vluchtte weg. Een motoragent zette de achtervolging in en zag dat de man tijdens zijn vlucht iets weggooide. Niet veel later kon de verdachte worden aangehouden. Het slachtoffer van de woningoverval herkende hem als een van de twee overvallers. Het pakketje dat hij weggooide bleek cocaïne te bevatten. De tweede man werd op 26 mei aangehouden naar aanleiding van verklaringen van de eerste verdachte.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.

---Dit bericht is afkomstig van het OM in Den Haag---