Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tech Data en Acronis sluiten distributieovereenkomst in Nederland

Utrecht, 31 augustus 2010 - Tech Data maakt vandaag de samenwerking bekend met Acronis, een toonaangevende leverancier van gebruiksvriendelijke backup-, herstel- en beveiligingsoplossingen voor fysieke, virtuele en cloudomgevingen.

Tech Data zal de Acronis True Image Home consumentenproducten verspreiden en Acronis Backup and Recovery 10 gaan verkopen als aanvulling op het uitgebreide portfolio van zakelijke hardware en software-oplossingen van de distributeur. Dit bekroonde product met gepatenteerde disk imaging en bare-metal restore-technologieën biedt kleine en grote organisaties verbeterde schaalbaarheid, beheersbaarheid en data deduplicatie, en ondersteunt zowel fysieke als virtuele omgevingen. Tech Data zal een essentiële rol spelen in de verspreiding van de boxed versies van de Acronis-producten voor consumenten en bedrijven.

Michiel van Kasteel, Category Manager bij Tech Data Nederland zegt: "Door het optekenen van Acronis is Tech Data in staat om haar partners optimaal te bedienen op het gebied van toonaangevende backup- en recovery-oplossingen. We zijn blij met deze samenwerking, omdat onze resellers en retailers nu kunnen profiteren van de betrouwbare en gebruiksvriendelijke backup- en hersteloplossingen van Acronis alsmede van de kennis van de securityspecialisten binnen Tech Data."

Acronis werkt inmiddels in zes Europese landen samen met Tech Data en maakt onderdeel uit van een internationale, strategische partnership. "Tech Data is een broadline distributeur en wij verwachten dat het brede portfolio en het bereik voor ons waarde zullen toevoegen. Verder maakt deze samenwerking het voor ons mogelijk om nieuwe partners aan te spreken. Tech Data beschikt over een uitzonderlijke marketingkracht welke belangrijk voor ons is om de groei door te zetten op de Nederlandse markt," besluit Dirk Raeymaekers, verkoopdirecteur Benelux bij Acronis.

Over Tech Data Nederland bv

Tech Data Corporation (NASDAQ GS: TECD) behoort wereldwijd tot de grootste distributeurs van technologische producten van toonaangevende hardware- en softwarefabrikanten. Tech Data bedient meer dan 125.000 leveranciers van IT-oplossingen in ruim 100 landen. Elke dag vertrouwen deze resellers met toegevoegde waarde op Tech Data om op rendabele wijze tegemoet te komen aan de technologiebehoeften van eindgebruikers - of het nu kleine, middelgrote of grote ondernemingen of overheidsinstellingen zijn. Tech Data staat op nummer 109 in de FORTUNE 500®-lijst en behaalde een netto verkoopresultaat van $ 22,1 miljard in het voorbije belastingjaar, dat werd afgesloten op 31 januari 2010. Kijk voor meer informatie op www.techdata.com.

Over Acronis

Acronis is een toonaangevende leverancier gebruiksvriendelijke backup-, recovery- en beveiligingsoplossingen voor fysieke, virtuele en cloudomgevingen. De gepatenteerde disk-imaging technologie maakt het mogelijk voor ondernemingen, MKB-bedrijven en particulieren hun digitale eigendommen te beschermen. Met de Acronis disaster recovery, uitrol- en migratiesoftware kunnen gebruikers hun digitale informatie beschermen, de bedrijfscontinuïteit behouden en downtime reduceren. Softwareproducten van Acronis worden verkocht in meer dan 180 landen en zijn beschikbaar in 13 talen. Voor meer info, bezoek www.acronis.nl of www.acronis.be. Volg Acronis op Twitter: http://twitter.com/acronis.