Ingezonden persbericht


Persbericht

Accor Hotels wint award voor duurzaam toerisme

Accor Hotels is door de World Travel & Tourism Council (WTTC), het wereldwijde forum voor de reis- en toerismebranche, onlangs onderscheiden met een Tourism for Tomorrow Award. Deze prijs is een erkenning voor bedrijven die het goede voorbeeld geven op het gebied van duurzaam toerisme overal ter wereld. Na de voorrondes zijn 15 Accor hotels wereldwijd, waaronder ibis Amsterdam Centre, beoordeeld door drie onafhankelijke deskundigen uit de toeristische sector.

Op de tiende Global Travel & Tourism Summit, die in Beijing is gehouden, won Accor Hotels de onderscheiding in de categorie Global Tourism Business Award. Daarbij staan de ontplooiing van effectieve, milieugevoelige (management)activiteiten en kennisoverdracht over duurzaam toerisme aan gasten en medewerkers centraal. Ook gaat het om aandacht voor behoud van cultureel en natuurlijk erfgoed, en samenwerking met andere particuliere en openbare belanghebbenden voor het bevorderen van best practices.

'Al jarenlang vormen de Tourism for Tomorrow Awards van WTTC een erkenning van succesvolle prestaties op het gebied van verantwoord en duurzaam toerisme en brengen zij de best practices onder de aandacht waarvan de sector kan leren,' aldus Jean-Claude Baumgarten, president en CEO van het World Travel & Tourism Committee. 'Onafhankelijke deskundigen beoordelen honderden inschrijvingen. En op de jaarlijkse Global Travel & Tourism Summit worden vier awards uitgereikt aan organisaties die vooroplopen in het veiligstellen van een duurzame toekomst voor de wereldwijde reis- en toerismebranche.'

Actieplannen

Binnen het netwerk van 4100 hotels ontvingen 15 Accor hotels, waaronder ibis Amsterdam Centre, maar ook hotels in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Marokko, de deskundigen van WTTC. Zij beoordeelden in hoeverre Accor Hotels zich inzet voor initiatieven op het gebied van sociale en ecologische duurzaamheid, de mate van bewustzijn onder de medewerkers en controleerden in hoeverre actieplannen breed gedeeld worden binnen de hotelgroep en worden aangepast aan lokale omstandigheden.

Earth Guest-programma

Accor Hotels is aanwezig in 90 landen, waar sprake is van zeer uiteenlopende levensstandaarden. De hotelgroep streeft naar groei en ontwikkeling, maar met aandacht voor voor de bevolking en het milieu. Op basis van die overtuiging heeft Accor in 2006 circa dertig heldere, afgebakende doelstellingen geformuleerd die aan het eind van 2010 moeten zijn gerealiseerd. Vanaf 2006 zijn deze doelstellingen bepalend geweest voor alle activiteiten van de hotelgroep.

'De ontwikkelingsstrategie van Accor Hotels is gebaseerd op een groot respect voor mensen en het milieu,' zei Gilles C. Pélisson, president en Chief Executive Officer van Accor Hotels. 'Dit respect uit zich in het Earth Guest-programma, dat wij in 2006 zijn gestart om onze sociale en ecologische projecten rond acht prioriteiten te concentreren. Of het nu gaat om afzonderlijke acties of grote collectieve projecten van Accor, alle initiatieven dienen hetzelfde doel: een omgeving creëren waarin medewerkers, gasten, de gemeenschappen waar wij te gast zijn en de natuurlijke hulpbronnen van onze planeet gerespecteerd worden. De Tourism for Tomorrow Award vormt een erkenning van de grote inzet van onze teams voor duurzame ontwikkeling wereldwijd.'

Over Accor Hotels

Accor, 's werelds toonaangevende hotelonderneming en marktleider in Europa is aanwezig in 90 landen met 4.100 hotels en bijna 500.000 kamers. Met een omvangrijke portfolio aan hotelmerken - Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Suite Novotel, Mercure, Adagio, ibis, all seasons, Etap Hotel, Formule 1, hotelF1, Motel 6 en aanverwante activiteiten zoals Thalassa sea & spa en Lenôtre beschikt Accor over een breed aanbod van luxe tot budget. Met 145.000 medewerkers wereldwijd biedt Accor Hotels haar klanten ruim 40 jaar kennis en ervaring. In Nederland biedt Accor Hotels haar gasten een brede keuze uit 37 hotels, van het luxe tot het budget segment: 2 Sofitel hotels waaronder het prestigieuze Sofitel Amsterdam The Grand, 1 MGallery hotel - The Convvent Hotel Amsterdam, 9 Novotel hotels, 11 Mercure hotels, 11 ibis hotels, 1 Etap hotel en 2 Formule 1 hotels.

PRESS CONTACT

REGIONAL PRESS CONTACT




Ingezonden persbericht