Persbericht

CIBER lanceert de Flexibele Inkoop Gids

~ Innovatief SRM-product brengt strategische en operationele inkoop samen ~

Eindhoven, 31 augustus 2010 - CIBER Nederland introduceert de Flexibele Inkoop Gids. Na de introductie van de Flexibele Inkoop Formulieren afgelopen jaar, is deze nieuwe applicatie het tweede Supplier Relationship Management (SRM) product van de ICT-dienstverlener.

De Flexibele Inkoop Gids is een cockpit voor bedrijven waarin verschillende elementen als contactinformatie, websites van leveranciers, purchasing cards en SAP-inkoopsystemen samenkomen. Bedrijven kunnen de applicatie zelf vormgeven en onderhouden. Een belangrijk voordeel is dat de inkoopstrategie in het systeem wordt verwerkt. Hiermee wordt het voorkeurskanaal automatisch gepresenteerd. Dit zorgt voor een optimaal gebruikersgemak en bovendien wordt het door de inkooporganisatie gewenste inkoopkanaal te allen tijde benut.

Als SAP SRM expert weet CIBER als geen ander hoe het systeem zo efficiënt en succesvol mogelijk geïmplementeerd moet worden. Deze best practice kennis is gebundeld en toegepast bij de ontwikkeling van beide SRM-producten.

Ruud Willemsen, Senior SRM consultant bij CIBER en Roel van den Berge, Senior SAP Netweaver consultant bij CIBER zijn de bedenkers van de nieuwe applicatie. Willemsen: "Wij horen vaak bij onze klanten dat ze bezorgd zijn over hoe hun aanvragers moeten inkopen. Een aanvrager wil immers snel en gemakkelijk iets bestellen en niet bezig zijn met het zoeken naar de juiste ingang. Met de Flexibele Inkoop Gids wordt de aanvrager in drie muisklikken begeleid naar het juiste kanaal. Er ontstaat een win-win-win situatie: aanvragers kunnen snel en makkelijk bestellen, de inkooporganisatie heeft controle over het operationele inkoopproces en de leverancier ontvangt volledige aanvragen".