De kerstman woont in Hasselt!

31/08/2010 10:55

Stadsbestuur Hasselt

Augustus loopt op haar laatste benen vandaag en de zomer verdwijnt bijna om de hoek. In Hasselt worden al volop voorbereidingen getroffen voor een warme winter. De 3e editie van Winterland Hasselt op het Kolonel Dusartplein krijgt een primeur. In het midden van de wondere wereld van Winterland Hasselt zal anno 2010 een heus huis van de kerstman staan! In dat huis kan je gratis gaan kijken hoe de kerstman leeft, werkt, slaapt en eet. Bezoekers zien zijn postkamer (waar alle brieven en pakjes verzameld worden), zijn woonkamer, slaapkamer...

'De kerstman, 3500 Hasselt'

Het knusse huis van de kerstman doet dromen van een prachtige winter. Het ontwerp van het huis is geïnspireerd op de Finse huizen in Lapland, met hun ronde balken en het torentje met puntdak. In het huis zullen acteurs gestalte geven aan de kerstman en zijn bediendes, 3 elfjes. Vanaf 8 december ontvangen ze elke dag van 12 tot 20 uur de bezoekers, die er kunnen zien hoe de kerstman woont en werkt. Je kan het huis van de kerstman gratis bezoeken. Een droomhuis voor gezinnen met kinderen!

Sfeervolle binnenstad

Gezellige winkelstraten, sfeervolle restaurantjes, en winterse terrasjes- In de kerst- en eindejaarsperiode is het extra gezellig shoppen in Hasselt. En voor de jongste bezoekers staat er op de Grote Markt een bijzondere ouderwetse draaimolen met 2 verdiepingen, helemaal in Venetiaanse stijl. De 'Hesselse Poepjee' is een publiekstrekker van formaat! Een origineel kersttreintje en een echte nostalgische roetsjbaan maken het kinderplezier compleet!

Derde editie van Winterland

De derde editie van Winterland Hasselt start dit jaar op zaterdag 20 november en duurt zeven weken. Het Kolonel Dusartplein wordt in die periode omgetoverd tot een groot winterlandschap met schaatsbaan, kerstmarkt, reuzenrad, grand carrousel en veel meer. Tot zondag 9 januari 2011 kun je er elke dag rondjes rijden op de grootste mobiele schaatsbaan van België, het centrale punt in het winterlandschap. Het 60 meter hoge reuzenrad wordt de blikvanger, waarvan de verlichting tot ver buiten Hasselt zichtbaar zal zijn. Het Kolonel Dusartplein wordt verder gehuld in een schitterende winterse decoratie, met midden op de schaatsbaan een 20 meter hoge kerstboom, boordevol verlichting. Daarnaast staat er op het Kolonel Dusartplein een levensgrote kerststal en worden alle attracties in kerststijl aangekleed en verlicht.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel