Ingezonden persbericht


Albert Sprokholt kiest voor Quint Wellington Redwood

Autoriteit op sourcinggebied wordt Research Director en strategisch adviseur

Amsterdam, 31 augustus 2010 - Albert Sprokholt, een autoriteit op het gebied van sourcing en sourcing governance, zal gaan werken voor Quint Wellington Redwood, het onafhankelijke managementadviesbureau dat zich volledig toelegt op het oplossen van IT-gerelateerde organisatievraagstukken. Per 1 oktober a.s. zal Albert Sprokholt als Research Director en strategisch adviseur de sourcing practice van Quint versterken.

Albert Sprokholt heeft zeer veel ervaring in de sourcingwereld opgedaan. Zo was hij CIO van Aegon en oprichter van Morgan Chambers in Nederland (nu EquaTerra), waarvan hij ook directielid was. Tijdens zijn loopbaan heeft Albert Sprokholt een uitgebreid netwerk opgebouwd en is hij regelmatig als publicist en spreker opgetreden; nog onlangs gaf hij op het congres van het Platform Outsourcing Nederland een uitstekend gewaardeerde keynote over de relatie tussen regie en het succes van outsourcing.

Research
Albert Sprokholt is duidelijk over zijn keuze voor Quint: "Bij mijn contacten met de mensen van Quint bleken hun kernwaarden, zoals ondernemendheid, openheid en klantgerichtheid, overeen te komen met de mijne. Bovendien biedt Quint mij de mogelijkheid mijn ervaring te benutten om research te kunnen doen." In zijn nieuwe rol zal hij zich vanaf 1 oktober a.s. vooral richten op onderzoek: "Het verbaast me dat er na twintig jaar outsourcing nog zo veel dingen fout gaan op dit gebied. Vaak draait het sterk om het 'binnenhalen' van een contract, waarna de samenwerking tussen partijen inzakt. Ik ben van mening dat outsourcing meer als één geheel, een lifecycle, gezien moet worden, waarbij aspecten als relatie, samenwerking, governance en strategie veel meer aandacht verdienen. Ik kijk ernaar uit om juist op deze terreinen onderzoek te kunnen doen!" Albert Sprokholt zal zich verder bezighouden met strategisch advies aan klanten van Quint.

Passend bij onze positie als marktleider
"We zijn blij met de keuze van Albert voor Quint en zien de investering in dit researchprogramma als belangrijk element behorend bij onze positie als marktleider op het gebied van sourcing en sourcing governance in Nederland", zegt Maurice Boon, Directeur van Quint Wellington Redwood. "De keuze van Albert voor Quint zien we als bevestiging en versterking van onze kwaliteit", aldus Arno IJmker, Managing Partner bij Quint Wellington Redwood. "Quint verstevigt hiermee haar positie en zet haar groeistrategie door. Quint is succesvol en blijft groeien."

Over Quint Wellington Redwood
Quint Wellington Redwood - kortweg 'Quint' - is een toonaangevend, onafhankelijk managementadviesbureau dat zich volledig toelegt op het oplossen van IT-gerelateerde organisatievraagstukken. De dienstverlening is grensoverschrijdend en strekt zich uit over 49 landen en vier continenten. Quint richt zich in het bijzonder op strategie, sourcing, regie en performance- en informatiemanagement, waarbij wereldwijd best practices worden ontwikkeld en geïmplementeerd.

Quint is in 1992 opgericht om organisaties te helpen meer uit hun IT te halen. Niet door meer IT toe te voegen, maar door de IT beter te organiseren. Quints portfolio van diensten omvat onder andere Opleiding, Consulting en Measurement en is geïntegreerd in de verschillende business- en IT-domeinen.

Met het motto "Dare to Challenge", daagt Quint zichzelf en haar klanten voortdurend uit om ingrijpende prestatieverbeteringen, een betere concurrentiepositie en meer toegevoegde waarde te realiseren. www.quint.nl (lokale website) www.quintgroup.com (global website) ===



Ingezonden persbericht