Prijs Schiphol Smart Parking scoort goed in onderzoek

De Consumentenbond heeft zeer recentelijk in het magazine Reisgids de resultaten gepubliceerd van een onderzoek naar de snelste en goedkoopste manier om op Schiphol te komen. Hierin werden de tarieven van de diverse parkeerproducten van Amsterdam Airport Schiphol en vijftien andere bedrijven in de omgeving met elkaar vergeleken. Schiphol Smart Parking scoort in deze vergelijking goed.

Parkeren op Schiphol

In het onderzoek werd de prijs van parkeeropties in de omgeving van Schiphol vergeleken met de parkeerproducten van Amsterdam Airport Schiphol. Uit het onderzoek blijkt dat bij acht dagen parkeren elf van de vijftien bedrijven duurder zijn dan Schiphol; bij vijftien dagen twaalf van de vijftien.

Roel Huinink, senior manager Parking & Mobility Services van Schiphol: 'We zijn zeer verheugd met de resultaten van dit onafhankelijke onderzoek van de Consumentenbond. Het toont aan dat onze parkeertarieven sterk concurrerend zijn met die van bedrijven in de

omgeving.'

Met de auto het snelst op Schiphol

Uit het onderzoek blijkt dat het gemiddeld genomen het snelst is om met de auto naar Schiphol te komen. Daarbij zijn het reizen per auto of auto van vrienden, familie of kennissen, per taxi en per openbaar vervoer vanuit Utrecht, Breda en Zwolle naar Schiphol met elkaar vergeleken.

Openbaar vervoer naar Schiphol goedkoopst

De goedkoopste manier om naar Schiphol te reizen is met het openbaar vervoer. Brandstof- in combinatie met parkeerkosten maken het reizen met de auto naar Schiphol gemiddeld duurder.

054/2010/as


Noot voor redacties