Ingezonden persbericht


Tele2: Open kabel in 2011

Amsterdam, 31 augustus 2010. Tele2 is tevreden met de beslissing van OPTA om binnen een jaar een nieuw marktanalysebesluit te nemen over de concurrentie op de televisiemarkt. Belangrijk is dat OPTA constateert dat er concurrentieproblemen zijn op de televisiemarkt en volhard in haar overtuiging om de kabelmarkt open te breken. Günther Vogelpoel, directeur Consumentenmarkt Tele2 reageert: "Wij vinden dit een logische beslissing. Iedereen in Nederland kan zien dat er geen keuze is wanneer iemand analoge televisie wil afnemen. De plek waar je woont, bepaalt dan je aanbieder. Voor consumenten vinden we het jammer dat het opengaan van de analoge kabelmarkt langer duurt, maar wij hopen dat de OPTA minder tijd nodig zal hebben dan een jaar."

Tele2 is deze week gestart met een nieuwe propositie voor digitale televisie als voorlopig antwoord op het niet kunnen aanbieden van analoge kabeltelevisie. Vogelpoel benadrukt daarbij wel dat analoge televisie een belangrijke aanvulling blijft op het bestaande 3-in-1 pakket met internet, bellen en digitale televisie. "Wij merken dat het niet hebben van analoge kabeltelevisie een belangrijke drempel is voor consumenten om over te stappen naar digitale televisie van Tele2, aangezien zij analoge kabeltelevisie gebruiken voor andere televisies in het huis. Pas wanneer wij ook een 4-in-1 pakket kunnen bieden met analoge kabeltelevisie, kunnen we eindelijk eerlijk gaan concurreren met de kabelaars."

Op dit moment voert Tele2 gesprekken met UPC en Ziggo om de mogelijkheden voor een commerciële samenwerking te verkennen om zo zonder regelgeving toch in staat te zijn om analoge kabeltelevisie te kunnen verkopen. "Linksom of rechtsom, wij blijven strijden voor vrije kabelkeuze voor consumenten", aldus Vogelpoel.


- EINDE -




Ingezonden persbericht