RTL Group

Een culinaire reis door Nieuw Zeeland: Hermans Kookeiland

In de nieuwe reeks Hermans Kookeiland, die wekelijks vanaf dinsdag 31 augustus bij RTL 4 te zien is, worden kookduos letterlijk en figuurlijk tot het uiterste gedreven. Huis en haard in Nederland worden opgegeven om zich in het verre avontuur te storten dat Nieuw Zeeland heet. Keer op keer worden hun kookprestaties onder de loep genomen door Herman de Blijker en zijn rechterhand meneer Reimers. Het koppel dat zichzelf culinair overtreft en kookgigant Den Blijker meer dan goed stemt, wint een droombaan in een hotel/restaurant tussen alle pracht en praal die Nieuw Zeeland rijk is.

Tijdens deze droomreis laat Herman de kooktalenten kennismaken met nieuwe smaaksensaties en daagt hij hen uit tot culinaire topprestaties. En Herman is daarbij niet de enige criticaster. Graag nodigt Herman collegas uit het vak uit om hun bevindingen met hem te delen. Ook wordt van de kandidaten verwacht dat zij hun gerechten afstemmen op een zeer uiteenlopend gezelschap, variërend van surfers en fijnproevers tot de inheemse Maori. Telkens verplaatst het Kookeiland zich naar een nieuwe bestemming in Nieuw Zeeland en wisselen de omstandigheden waaronder de maaltijden bereid moeten worden.

Lukt het de duos om ondanks de beperkte faciliteiten ook in de woestijn indruk te maken met hun kookkunsten? Of gedijen zij het best in de omgeving van een luxe resort? De kandidaten die de adviezen van Herman opvolgen, zullen de grootste ontwikkeling doormaken en hun niveau ontstijgen.

Uitzending RTL 4: wekelijks, vanaf dinsdag 31 augustus, tussen 21.30 en 22.30 uur

Website: rtl.nl/hermanskookeiland

---