Codemasters kiest voor CO2 neutraal datacenter EvoSwitch


HAARLEM, 20100831 -- Codemasters, internationaal ontwikkelaar en uitgever van games, heeft gekozen voor het CO2 neutrale datacenter van EvoSwitch. Alle Europese online activiteiten van Codemasters worden bij EvoSwitch ondergebracht. Het energie-efficiënte datacenter van EvoSwitch helpt Codemasters om de groene ambities waar te maken en de carbon footprint te optimaliseren. Voor de klanten van Codemasters, voornamelijk online gamers, tellen vooral de snelheid en de perfecte uptime van het netwerk van EvoSwitch, deze laatste ligt op 99,99%. Beide aspecten zijn voor gamers van cruciaal belang.

Codemasters heeft na een proefperiode met overtuiging gekozen voor het datacenter van EvoSwitch. Stephen Brown, MMO technical servicesmanager van Codemasters, zegt: "Gaming vereist energie-intensieve hostingoplossingen. Het energie-efficiënte datacenter van EvoSwitch verbruikt vijftig procent minder energie dan concurrerende datacenters. Dit is voor ons erg interessant, omdat wij zo kunnen voldoen aan onze Corporate Social Responsibility doelstellingen en aan onze wens om een duurzamere IT-infrastructuur te realiseren. Daarnaast profiteren onze klanten van het stabiele en veerkrachtige netwerk en de uitstekende service. We merkten al tijdens de proefperiode dat EvoSwitch haar datacenter uitstekend beveiligt en een zeer hoge beschikbaarheid heeft."

Eric Boonstra, Managing director van EvoSwitch: "We zijn erg trots dat Codemasters ons heeft gekozen om hun online activiteiten te hosten. Ook in de toekomst willen wij ons technisch blijven verbeteren en zorgen we voor een zo milieuvriendelijk en energie-efficiënt ingericht datacenter. Ons doel is om bedrijven die CO2 uitstoot actief willen verminderen, een solide IT-infrastructuur te bieden en te voorzien van een betrouwbare 24-uurservice."

-------------------

Over EvoSwitch
EvoSwitch, opgericht in 2006 als een dochteronderneming van de OCOM groep, is een modern en klimaatneutraal datacenter. Het datacenter voorziet in serverruimte, IT-infrastructuur oplossingen, peering, connectiviteit en in-house bekabeling. Klanten hebben de keuze uit het huren per rack, volledige ruimte, custom made suites en privé suites. EvoSwitch biedt haar klanten van een betrouwbare 24-uurservice door gekwalificeerde engineers en technici.

EvoSwitch onderneemt energie-efficiënt en biedt een solide basis, waarbinnen klanten hun eigen duurzame data-infrastructuur kunnen aanleggen. Het datacenter is ongeveer vijftig procent energie-efficiënter dan traditionele datacenters. EvoSwitch maakt gebruik van groene energie en investeert actief in wereldwijde klimaatneutrale projecten in samenwerking met de Climate Neutral Group.

EvoSwitch biedt haar hosting oplossingen in alle sectoren, waaronder zakelijke dienstverlening, finance, engineering, gezondheidszorg, productie en technologische industrie. Enkele klanten zijn Wikimedia, Codemasters en Logica.

Alle klanten van EvoSwitch mogen het logo van The Green Fan voeren. Dit is een samenwerking van toonaangevende en duurzaam opererende IT-bedrijven wereldwijd, die zich actief inzetten voor een beter milieu. Dit stelt bedrijven in staat om de maatschappij, middels een keurmerk, te laten zien dat zij hun infrastructuur hebben ondergebracht in een omgeving waar de meest verantwoorde milieuvriendelijke methodes worden toegepast.

Over Codemasters:
Codemasters, een toonaangevend en bekroond ontwikkelaar en uitgever van games, is al 24 jaar actief in de branche en heeft een jaaromzet van 118 miljoen euro. Met spellen als Colin McRae DiRT, Race Driver GRID, Cricket and Operation Flashpoint is Codemasters één van de eerste en meest bekende gameontwikkelaars ter wereld. Ook beschikken zij over de officiële licentie voor het ontwikkelen van games voor de Formule 1 in 2010. Codemasters werkt vanuit drie ontwikkellocaties in de UK, in Warwickshire, Guildfort en Birmingham, en met een ontwerpstudie in Kuala Lumpur, Maleisië. In 2009 heeft Codemasters de begeerde Grand Prix award gewonnen bij de Develop Industry Execellence Awards, een prijs voor de onderneming die de afgelopen jaren het meest heeft betekend voor de verdere ontwikkeling van games.

Codemasters heeft meer dan 450 medewerkers. In maart 2010 heeft Reliance Big Entertainment, onderdeel van de uit India afkomstige Reliance ADA groep, een belangrijk aandeel in het bedrijf genomen van 50 cent per aandeel. Een andere grootaandeelhouder is Balderton Capital, een toonaangevend Europese venture capital firma, die al in 2005 voor het eerst in Codemasters investeerde.





Ingezonden persbericht