SOURCEFIRE LANCEERT ECOSYSTEEMINITIATIEF VOOR VERHOOGDE BEVEILIGING TEGEN BEDREIGINGEN

WOKINGHAM, Engeland--(BUSINESS WIRE)-- 20100831 --

Sourcefire, Inc. (Nasdaq: FIRE), de maker van Snort® en een leider in intelligente oplossingen voor cyberbeveiliging, heeft vandaag zijn visie en strategie voor het STP-programma (Sourcefire Technology Partner) bekendgemaakt. Het nieuwe STP-programma beoogt bedrijven te helpen verzekeren dat hun beveiligingsproducten in combinatie kunnen worden gebruikt, om zo het rendement op de investering te maximaliseren en tegelijkertijd het risico voor het netwerk te minimaliseren. Het STP-programma werd ontwikkeld om de integratie van het inbraakpreventiesysteem (IPS) met andere aanvullende beveiligingstechnologieën te vereenvoudigen.

“Bedreigingen worden steeds geavanceerder en het is daarom belangrijk dat bedrijven leveranciers van beveiligingsoplossingen kiezen die zich toeleggen op de ontwikkeling van onderling samenwerkende producten en oplossingen", aldus Andrew Hay, Senior Security Analyst bij het analysebedrijf The 451 Group. “Het STP-programma is een perfect voorbeeld van een leverancier die zich actief inzet voor de integratie en samenwerking van ongelijksoortige producten.”

Het STP-programma stelt gebruikers in de gelegenheid hun investeringen in beveiliging te maximaliseren, bescherming te versnellen en overheadkosten te verlagen; bedrijven kunnen hun forensische netwerkservices, netwerktoegangscontrole (NAC), inbraakbeveiligingssystemen (IPS), beveiligingsinformatie en gebeurtenisbeheer (SIEM), kwetsbaarhedenbeheer en infrastructuurtechnologieën combineren in een intelligent ecosysteem voor beveiliging. Dit biedt gebruikers een enorme keur aan technologieën die onderling samenwerken en informatie delen met de IPS van Sourcefire, waarmee de bescherming wordt verhoogd en de totale eigendomskosten worden verlaagd.

Sourcefire biedt partners meer mogelijkheden en verhoogt de effectiviteit van bescherming aan de hand van krachtige integratiepunten waarmee de IPS zijn beveiligingsintelligentie met andere toonaangevende oplossingen kan delen. Sourcefire kan zo intelligentie uit andere leidinggevende oplossingen importeren voor het beheer van kwetsbaarheden, om zo een effectievere effectbeoordeling te leveren.

“Het is voor bedrijven van groot belang te zorgen dat hun individuele beveiligingsinvesteringen informatie over bedreigingen, kwetsbaarheden en de effecten ervan uitwisselen, zodat bescherming wordt geboden tegen de uiterst geavanceerde bedreigingen van vandaag,” aldus Douglas Hurd, directeur Alliance Marketing bij Sourcefire. “Met ons STP-programma kunnen onze klanten en channel partners de mogelijkheden van hun huidige oplossingen optimaal toepassen en uitbreiden, hetgeen de nauwkeurigheid en ook de betaalbaarheid van bescherming ten goede komt.”

Het Sourcefire Technology Partner programma maakt deel uit van de Sourcefire Global Security Alliance, waartoe ook channel partners en MSSP’s behoren. De channel partners van Sourcefire spelen een uiterst belangrijke rol in het programma; aangezien zij vele verschillende technologieën van talloze leveranciers implementeren, ondersteunen en beheren, kunnen zij hun klanten optimaal van de voordelen van een geïntegreerde beveiligingsstrategie laten profiteren.

CONTACT:
Contactpersoon media:
Bridgette Dewar
Account Director
C8 Consulting
+44 118 900 1134

Bridgette@c8consulting.co.uk

Ticker_symbol NASDAQ:FIRE