Ingezonden persbericht


Door: Zlata Brouwer
Datum: 07-08-2010

Meid van 24 bereikt finale Studenten Ondernemersprijs

Hilversum - Studente Zlata Brouwer (24) is doorgedrongen tot de finale van de Studenten Ondernemersprijs. Haar Hilversumse bedrijf Zlata Strijkinstrumenten (www.vioolspelen.nl) is een goedlopende zaak in de verkoop en verhuur van strijkinstrumenten. Het ondernemerschap combineert ze met haar studies viool en bedrijfseconomie.

Enfant terrible
Het enfant terrible van de strijkinstrumenten is in een tijdsbestek van twee jaar doorgebroken in een conservatieve markt. Ze richt zich op innovaties in het vakgebied en op het koppelen van mens en instrument. Ze maakt de besloten wereld toegankelijk voor een breed publiek. Zo neemt ze niet alleen een middensegment van de markt over, maar creeërt ze ook een nieuwe markt. "Strijkinstrumenten zijn steeds meer in opkomst in moderne muziekstijlen en beperken zich niet meer tot de klassieke muziek. Er is een grote markt voor onconventionele strijkinstrumenten." aldus Zlata Brouwer. Zlata importeert instrumenten uit onder meer Engeland, Frankrijk, Tsjechië en China. De verwachte jaarwinst voor 2010 is EUR 50.000.

Unieke wedstrijd
In 2008 lanceerde ImpressiveGreenApple de Studenten Ondernemersprijs. Een serieuze wedstrijd, die is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende strijd. Er bestonden al diverse prijzen voor ondernemende studenten met een sterk businessplan. De Studenten Ondernemersprijs heeft een heel eigen plek verworven door niet zo zeer het plan als wel de uitvoering te belonen, het getoonde ondernemerschap. "Met deze prijs vestigen we aandacht op jong ondernemerschap. We proberen op die manier studenten het ondernemerschap als een optie te laten zien." aldus Pia van Boven van ImpressiveGreenApple en initiatiefneemster van de prijs.

De finale
Wie zich uiteindelijk de Student Ondernemer van 2010 mag noemen, wordt op 31 augustus aanstaande bekend gemaakt, tijdens de grote finale in het Circustheater te Scheveningen.



Ingezonden persbericht