Gemeente Enkhuizen

Zomeravond beiaardconcert met Jasper Stam

Op dinsdag 31 augustus aanstaande verzorgt beiaardier Jasper Stam het tiende concert in de serie 'Zomeravond Beiaardconcerten Zuidertoren Enkhuizen. Van 20.00 tot 21.00 uur speelt hij werken van onder andere Frederic Chopin en Robbert Schumann. U kunt de concerten uitstekend beluisteren op het Zuiderkerkhof waar de gemeente zorg draagt voor stoelen. De ingang is aan de zuidkant van de kerk en de toegang is gratis. De jaarlijkse serie Zomeravond Beiaardconcerten komt tot stand in goede samenwerking tussen de Enkhuizer Klokkenspelvereniging, de stadsbeiaardier en het Gemeentebestuur van Enkhuizen.

De beiaardier
Jasper Stam (Kampen, 1980) volgde orgellessen aan de Kamper muziekschool. Van 2000 tot 2006 studeerde hij hoofdvak beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Bernard Winsemius, Arie Abbenes, Henk Verhoef en Frans Haagen. Hij voltooide deze opleiding op het internationale Master of musiciniveau. Bijvak piano volgde hij bij Willy Muller en Tamara Rumiantsev. Tevens studeerde hij in 2006 af als musicoloog aan de Universiteit Utrecht. Jasper Stam heeft een piano- en orgellespraktijk en studeert thans theologie. Hij won tweede prijzen bij een drietal beiaardconcoursen en gaf concerten op diverse beiaarden in Nederland, Belgi en Polen. Bij de internationale beiaardconcoursen in 2007 (Amersfoort) en in 2009 (Gorinchem) werd hij eerste.

Na afloop van het concert kunt u onder aan de toren de gastbeiaardier opwachten om hem met een applaus te ontvangen en de hand te drukken. Programmaboekjes liggen klaar.