Gemeente Nieuwegein

vrijdag, 27 augustus 2010

Het tramstation stadscentrum Nieuwegein krijgt vanaf 5 september tot eind oktober 2010 een opknapbeurt. De voorbereidingen daarvoor starten al komende week (vanaf 31 aug). Dit brengt de nodige overlast mee voor omwonenden, ondernemers en gebruikers. In dit persbericht leest u hier meer over.

Wat is de aanleiding voor de opknapbeurt?

Nieuwegein bouwt aan een nieuwe binnenstad, onderdeel daarvan is het opknappen van enkele bestaande delen. Het huidige station is, net als het busstation dat vorig jaar was, toe aan een nieuwe verflaag en een verbeterde uitstraling. Daarmee wil de gemeente een bijdrage leveren aan een prettigere leefomgeving.

Welke werkzaamheden gaan verricht worden?

De staalconstructie van de overkapping van het tramstation wordt opnieuw grondig geschilderd. Hiervoor worden de bestaande verflagen onder hoge druk met water verwijderd. Uiteindelijk krijgt het dezelfde kleur als het busstation.

Ook worden de prullenbakken vervangen en de huidige zitbankjes door houten latten bankjes. Zodra dit is gebeurd, worden de perrons herbestraat.

Welke overlast is te verwachten?

Helaas gaat dit soort werkzaamheden gepaard met overlast, niet alleen voor omwonenden en ondernemers, maar ook voor reizigers.

Vanaf 31 augustus voert de aannemer materialen aan voor de opknapbeurt. Vanaf zondagavond 5 september t/m 24 september wordt een deel van de werkzaamheden s' nachts uitgevoerd van 20.00 uur tot 05.15 uur. Dit is noodzakelijk omdat een groot deel van het werk overdag in combinatie met tramverkeer niet mogelijk is. Voor dat deel waarbij het wel mogelijk is, willen wij zo min mogelijk mensen hinder laten ondervinden.

De overlast die kan worden ondervonden is die van geluid (van de hoge druk spuit) en licht van lampen die uit veiligheid worden opgesteld om te kunnen werken. Ook kan er tijdelijk geen gebruik gemaakt worden van de zitbanken op het tramstation. De behandelde onderdelen van de staalconstructie worden afgeschermd met hekken en netten.

De gemeente doet er alles aan om de werkzaamheden in de aangegeven periode uit te voeren. Hierbij is zij wel afhankelijk van het weer.

Alle bewoners van de binnenstad ontvangen deze week een brief en er komt een aankondiging op de gemeentepagina van de Molenkruier en de beide websites: Nieuwegein.nl en NieuwNieuwegein.nl.

Waar kan men terecht met vragen?