Provincie Antwerpen


Provincie meer dan ooit actief als waterbeheerder

dinsdag 31 augustus - 10 uur - De Schorre in Boom


----------
Provincies staan aan de bron van het waterbeleid in Vlaanderen. Het Antwerpse provinciebestuur beheert 1100 km waterlopen, goed voor 1/3 van alle waterlopen in de regio. Ook de zorg voor wateroverlast nam de laatste jaren sterk toe. Tegen eind 2011 verdubbelt de provincie Antwerpen de capaciteit van door haar beheerde overstromingsgebieden: van 17 ha naar 33 ha. Samen met Natuurpunt herstelt het bestuur natuurlijke valleigebieden. Daarnaast zet de provincie in op expertise en onderzoek rond ecologie. Enerzijds voor de bescherming en het instandhouden van inheemse planten- en diersoorten en anderzijds voor het indijken van exoten zoals de stierkikker en de grote waternavel.

Gedeputeerde Rik Röttger nodigt u graag uit op een persconferentie over het waterbeleid van de provincie. Alle huidige en toekomstige projecten in de provincie Antwerpen worden toegelicht aan de hand van foto's, kaartmateriaal en cijfers. U bent welkom in het Provinciaal recreatiedomein De Schorre op dinsdag 31 augustus om 10 uur.

Programma
10 uur:
Welkom
10.10 uur:
Toelichting door gedeputeerde Rik Röttger, bevoegd voor waterbeleid. 10.30 uur:
Visuele voorstelling op kaart van het beheerde water door de provincie 10.40 uur:
Mogelijkheid tot het bezoek van een project rond waterbeleid

Praktische info
wanneer:
dinsdag 31 augustus 2010, 10 uur
waar:
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Congrescentrum De Pitte Schomelei 1 bus 1, 2850 Boom
Nota bene: bij het ingeven van een straatnaam kun je best opteren voor 'Kapelstraat 83' omdat sommige GPS-systemen de Schommelei nog niet kennen.