Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Duo op heterdaad gepakt na inbraak

Publicatiedatum: 31-8-2010 9:34:59

DIEREN - Een 22-jarige Arnhemmer en een 18-jarige jongen uit De Steeg zijn in de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 augustus in Dieren door de politie opgepakt na een inbraak. Het duo werd op heterdaad betrapt.

Maandagavond even voor middernacht stelden agenten op de Tellegenlaan een onderzoek in na een melding van een verdachte situatie. Daarbij werd een achtergelaten auto aangetroffen. Terwijl agenten in de omgeving bezig waren kwam er een nieuwe melding van een getuige die gezien had dat twee mannen spullen aan inladen waren in de bewuste auto. Kort daarop troffen de agenten de twee mannen in de auto aan terwijl er ook enkele zakken met computers en beeldschermen in lagen. Bij een nabij gelegen pand aan de Diderna bleek te zijn ingebroken. De Arnhemmer en de Stegenaar zijn ingesloten voor verder onderzoek. (096690)


Velpenaar aangehouden na bedreiging

Publicatiedatum: 31-8-2010 9:34:24

VELP - De politie in Velp heeft maandag 30 augustus een 52-jarige man aangehouden op verdenking van bedreiging van een 27-jarige taxichauffeur. De taxichauffeur wilde rond kwart over één op de Hoofdstraat enkele invalide passagiers afzetten en parkeerde zijn bus op een parkeerplaats. Daar stond kennelijk ook de auto van de 52-jarige Velpenaar die zich daarover beklaagde omdat hij weg wilde. Toen het naar het oordeel van de Velpenaar allemaal wat lang duurde ontstond er een woordenwisseling, waarbij de Velpenaar de taxichauffeur met geweld zou hebben bedreigd. Ook zou de man tegen de taxibus hebben geschopt en op de ruiten hebben geslagen. Daarna zou er volgens de taxichauffeur een worsteling zijn ontstaan toen de Velpenaar geprobeerd zou hebben zelf de taxibus weg te rijden. Gewaarschuwde agenten namen de Velpenaar mee naar het politiebureau. De man is na verhoor vrijgelaten en ontkende de aantijgingen.
(095553)


Veelplegers aangehouden na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 31-8-2010 9:33:32

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft maandag 30 augustus twee zogenoemde veelplegers aangehouden na meldingen van winkeldiefstallen in de stad. Een 33-jarige Arnhemmer werd in de kraag gevat nadat hij door beveiligers van een warenhuis aan het Velperplein was betrapt op diefstal van een fotocamera. De man was volgens zijn zeggen net een paar dagen vrij maar zit nu weer vast.
Bij een supermarkt aan de Roggestraat werd een 28-jarige Arnhemmer aangehouden na de diefstal van een blikje frisdrank. Ook hij is in verzekering gesteld.
(096592 / 096622)