Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Wageninger opgepakt na diefstal tijdschriften

Publicatiedatum: 31-8-2010 10:20:59

WAGENINGEN- De politie heeft maandagavond 30 augustus een 40-jarige man uit die plaats aangehouden in een supermarkt. De Wageninger zou een drietal tijdschriften onder zijn kleding hebben verstopt en deze niet hebben betaald bij de kassa.

Een beveiliger van de winkel zag rond half acht dat de man een drietal tijdschriften, ter waarde van 9,65, onder zijn kleding stopte. Bij de kassa zou hij een aantal artikelen hebben betaald waarna hij de winkel verliet. De beveiliger sprak de Wageninger aan en waarschuwde de politie. De man zou direct hebben bekend de tijdschriften niet betaald te hebben. Deze zijn teruggegeven aan de winkel. De Wageninger heeft een winkelverbod van een jaar gekregen.
(096658)


Edenaar aangehouden wegens drugsbezit

Publicatiedatum: 31-8-2010 10:20:10

RENKUM- Een 32-jarige Edenaar is in de nacht van maandag op dinsdag 31 augustus door de politie aangehouden op de Provincialeweg N225. De man bleek na controle meerdere wikkels harddrugs en flesjes met mogelijk GHB bij zich te hebben.

De agenten zagen de Edenaar rond tien voor vijf rijden over de Provincialeweg N225 toen ze hem aan de kant van de weg zette. Uit onderzoek kwam naar voren dat hij meerdere wikkels en meerdere flesje met mogelijk GHB in de auto had liggen. Hierop werd de Edenaar aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek. De drugs is in beslag genomen.
(096718


Arnhemmer rijdt tweemal door rood licht: drie boetes
Publicatiedatum: 31-8-2010 10:18:57

EDE- Een 45-jarige Arnhemse automobilist is maandagmorgen 30 augustus door de politie aangehouden op de Hakselseweg. De man zou twee keer door rood licht zijn gereden, geen rijbewijs bij zich hebben gehad of een ander officieel bewijs waarmee hij zich kon legitimeren. De Arnhemmer trok rond elf uur de aandacht van de agenten door zijn gehaaste manier van rijden. De agenten zagen dat de man tweemaal achter elkaar door rood licht reed waarna ze hem aan de kant van de weg zette. Tijdens de controle bleek de man geen rijbewijs of andere vorm van legitimatie bij zich te hebben. De Arnhemmer werd hierop aangehouden wegens de identificatieplicht waarna hij op het politiebureau drie bekeuringen kreeg.
(096462)


Man aangehouden op verdenking van mishandeling buurman
Publicatiedatum: 31-8-2010 10:15:14

GARDEREN- De politie heeft maandagmorgen 30 augustus een 44-jarige inwoner uit die plaats aangehouden bij zijn woning wegens mishandeling. De man zou bij een ruzie zijn 62-jarige buurman hebben geslagen.

Het slachtoffer meldde rond kwart over negen het voorval bij de politie. De gewaarschuwde agenten hoorde het verhaal van de man aan. Hieruit bleek dat de buurman de hond van het slachtoffer terug kwam brengen nadat de hond bij hem op het erf liep. Er zou een woordenwisseling zijn ontstaan tussen beiden buurmannen waarbij de 44-jarige man zijn buurman zou hebben geslagen. Het slachtoffer wilde aangifte doen van de mishandeling waarna de man aangehouden werd in zijn woning. De Garderenaar verklaarde ook aangifte te willen doen tegen het slachtoffer vanwege mishandeling. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.
(096433)