Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.25 uur

Utrecht, 31-08-2010

Aanrijding fiets en snorfiets

AMERSFOORT maandag 30 augustus ontstond op de Teut in Amersfoort een aanrijding tussen een fietser en een snorfiets. De fietser die op de Teut reed werd te laat opgemerkt door de van links komende snorfietser, beiden kwamen ten val.

Rond 11.00 uur kwam een 16 jarige snorfietsbestuurster op de Teut in Amersfoort in aanrijding met een 59 jarige fietser die van rechts kwam. De fietser, een 59 jarige man uit Amersfoort kwam bij de aanrijding ongelukkig ten val en is voor onderzoek naar het ziekenhuis de Lichtenberg gebracht. De 16 jarige snorfietsbestuurster en haar bijrijder (informatie ontbreekt) liepen schaafwonden op armen en benen op.

Fietsendief op heterdaad

AMERSFOORT maandag 30 augustus kreeg de politie een melding van een fietsendiefstal. Alerte getuigen wisten het kentekennummer van het voertuig te noteren waar de fiets in werd meegenomen. Zo kon de politie een half uur later de twee verdachten inrekenen.

Rond 14.00 uur betrapte een getuige, twee mannen op het stelen van een fiets van de Databank in Amersfoort. De twee verdachten laden de fiets in een personen auto en gingen er vandoor. Dankzij snel handelen en oplettendheid van de getuige konden een half uur later twee mannen van 20 en 43 jaar oud worden aangehouden. De politie zet het onderzoek voort.