Politie Groningen

Dinsdag 31 augustus 2010

Provincie Groningen , 31-08-2010

Stadjer moet auto inleveren

GRONINGEN Met behulp van een camera-auto voorzien van
kentekenherkenning (ANPR) stuitte de politie maandagmorgen opeen Stadjer met openstaande boetes. In de Moesstraat bleek een 31-jarige man uit Groningen nog twee boetes had openstaan. Hij kon de ruim 200 euro niet betalen. De politie nam zijn auto in beslag. Mensen die nog een boete hebben openstaan, kunnen hun boete pinnen bij de Parketpolitie aan de Kleine Leliestraat 4 in Groningen (open van 8.30 tot 12.00 uur) of bij het hoofdbureau aan de Rademarkt 12.

Winkeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagmorgen een 46-jarige man uit Sappemeer aangehouden voor winkeldiefstal. Surveillerende agenten zagen dat de man zich op de Potterbakkersreige verdacht gedroeg. Hij keek bij diverse panden naar binnen. Toen hij de agenten zag liep hij snel weg. Bij controle troffen agenten drie MP-3 spelers bij hem aan. Het bleek dat de Sappemeerster deze even daarvoor uit een speelgoedwinkel aan de Westerhaven had gestolen. De winkeldief moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Bromfietser gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN Een 32-jarige bromfietsster uit Groningen is maandagmiddag licht gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 32-jarige automobilist uit Groningen reed over de Friesestraatweg. Hij gaf de bromfietser op de kruising met het Hoendiep geen voorrang. Beide verkeersdeelnemers konden een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw klaagde over een pijnlijke knie. Zij werd door ambulancepersoneel behandeld. Beide voertuigen raakten licht beschadigd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Man met gaspistool aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag een 35-jarige man uit Olterterp aangehouden. Surveillerende agenten controleerden de automobilist, een bekende van de politie, in de Dierenriemstraat in Groningen. Hij bleek met een ongeldig rijbewijs te rijden. Bij onderzoek in de auto troffen dienders een gaspistool met munitie aan. Hij moest mee naar het politiebureau De Fries mocht na het verhoor weer gaan. Het gaspistool en de munitie zijn in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Man valt fietser lastig

HAREN - De politie is op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over een man die de afgelopen tijd in de omgeving van de Appelbergen in Haren fietsers en/ of wandelaars hinderlijk heeft lastig gevallen. Hierover was maandagmiddag bij de politie een melding binnengekomen. Een zoektocht leverde geen resultaat op. Op basis van verklaringen gaat de politie op dit moment uit van het volgende signalement: man met blanke huidskleur, leeftijd: 30-40 jaar, lengte: 1.75-1.80 m, kalend, snor dragend en een buikje. De politie vraagt eventuele andere getuigen die geconfronteerd zijn met deze man zich te melden. Zij worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Duits duo aangehouden voor vernieling

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht twee Duitsers (24 en 27 jaar) uit Emden en Bremen (D) aangehouden voor vernieling. Agenten reageerden op een melding van een vernieling op de bouwplaats van de parkeergarage op het Damsterdiep in Groningen. Het bleek dat het duo een waarschuwingsbord van de bouwplaats had vernield. Zij moesten mee naar het politiebureau en zijn ter ontnuchtering ingesloten. De politie onderzoekt het geweldsincident.

Groninger in bezit van mes

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht in de Poelestraat een 27-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Hij had in de zich in de Poelestraat vervelend gedragen tegenover het uitgaanspubliek. Agenten spraken de verdachte aan. Bij fouillering troffen dienders een grote schroevendraaier en een mes aan. De 27-jarige Stadjer is aangehouden op verdenking van bedreiging en het bezitten van een wapen. Hij is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 30 augustus op diverse plaatsen op snelheid:

Groningen, Friessestraatweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1572, aantal overtredingen: 105, hoogst gemeten snelheid: 128 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, N361:aantal geregistreerde voertuigen: 621, aantal overtredingen: 93, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Marum, N388:aantal geregistreerde voertuigen: 894, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Hoendiep:aantal geregistreerde voertuigen: 4363, aantal overtredingen: 708, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 00 km/uur.

Ten Boer, N360:aantal geregistreerde voertuigen: 2136, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 140 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, N355:aantal geregistreerde voertuigen: 698, aantal overtredingen: 65, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.