Gemeente Echt-Susteren


Koninklijke onderscheiding heer H.W.H. van Neer

Ter gelegenheid van het jaarlijks Koningsvogelschieten van schutterij St. Antonius Slek heeft burgemeester Akkermans op zondagmiddag 29 augustus 2010 een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Maan van Neer (geboren 22 februari 1939). Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Uitreiking vond plaats op het schietterrein aan de Karrebosserveldweg te Slek.

Â

De heer Van Neer verricht al vele jaren vrijwilligerswerk. Zijn actuele verdiensten hebben betrekking op zijn activiteiten voor schutterij St. Antonius Slek. Hij verzorgt onder meer de PR- en reclamewerkzaamheden tijdens het jaarlijks vogelschieten en de bondsschuttersfeesten van schuttersbond Eendracht Born-Echt. Ook verricht hij de nodige onderhoudswerkzaamheden aan het schietterrein en vervaardigt hij schietbomen en vlaggenmasten. In 1991 was de heer Van Neer voorzitter van de stichting Zuid Limburgs Federatiefeest Slek, een cultureel evenement met zoân 25.000 bezoekers.

Â

Binnen de KNVB District Zuid II vervulde de heer Van Neer in de periode van 1971 tot 2009 diverse functies zoals coach, hoofdscout, leider en jeugdplancoördinator. Verder was hij gedurende verschillende jaren actief als gemeenteraadslid van de voormalige gemeente Echt en verrichtte hij (bestuurlijke) activiteiten voor de RK Mijnwerkersbond, fanfare St. Joseph in Pey, carnavalsvereniging De Aester Sjaelen Uul Pey en voetbalvereniging Slekker Boys.

Â