Gemeente Echt-Susteren


Koninklijke onderscheiding mevrouw G.M.L. Schulpen-Derks

Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de stichting Kindervakantiewerk Susteren heeft burgemeester Akkermans op zaterdagavond 28 augustus 2010 een Koninklijke onderscheiding uitgereikt uit aan Gerda Schulpen (geboren 10 augustus 1933). Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Uitreiking vond plaats tijdens de Zomercarnavalszitting in de Mirage-Zaal te Susteren.

Â

Mevrouw Schulpen is sinds 1971 bestuurslid van het Kindervakantiewerk te Susteren. Van deze stichting is zij tevens mede-oprichter. Verder is zij actief als collectante voor diverse organisaties, mantelzorger voor haar familie en intensief betrokken bij de 7-jaarlijkse Heiligdomsvaart in Susteren.

In het verleden verrichtte mevrouw Schulpen (bestuurlijke) activiteiten voor âDân Driehookâ, een carnavalsclub die activiteiten organiseerde voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, de buurtverenigingen Awt Zöstere en Feurth en ouderenvereniging âSusteren Komâ. Ook was zij vele jaren als vrijwilliger werkzaam voor âTafeltje Dekjeâ en leverde zij een actieve bijdrage aan de plaatselijke toneelverenigingen en het carnaval.

Â