Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Vrouw met geweld beroofd bij pinautomaat

Publicatiedatum: 31-8-2010 10:43:36

ZEVENAAR - Op de Arnhemseweg in Zevenaar is maandagmiddag een vrouw met geweld beroofd van haar geld. Het slachtoffer, een 38-jarige vrouw uit Groessen, kwam met de schrik vrij. De politie is op zoek naar de dader en roept getuigen op te reageren.

De Groessense was tussen kwart over vier en vijf uur in de afgesloten ruimte van een pinautomaat aan de Arnhemseweg toen een tot dusver onbekende man de ruimte binnenkwam. Onder dreiging van een vuurwapen of iets wat daarop leek wist hij geld afhandig te maken waarna hij er vandoor ging. Het zou gaan om een jonge man, lang en een slank postuur met een getinte huidskleur. Hij zou een zwart shirt met capuchon gedragen hebben. Getuigen die iets van de beroving hebben gezien of gehoord of die andere informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zevenaar op telefoonnummer 0900-8844. (096644)


Westervoortse (78) slachtoffer van babbeltruc

Publicatiedatum: 31-8-2010 10:43:03

WESTERVOORT - Een 78-jarige inwoonster van Westervoort is maandag 30 augustus het slachtoffer geworden van een babbeltruc. De vrouw kreeg thuis bezoek van een onbekende man die zich voordeed als ambtenaar van de gemeente en wist door een leugenachtig verhaal uiteindelijk geld buit te maken.

De oplichter sloeg toe in de wijk Emmerik, waar het slachtoffer woont. Door een verhaal over dreigend ontploffingsgevaar wist hij het vertrouwen van de vrouw te wekken en binnen te komen. Pas later bleek dat er geld uit haar huis. Het zou gaan om een blanke man van tussen de 45 a 50 jaar oud die accentloos Nederlands sprak. De man zou een bril met goudkleurig montuur dragen.

Argwaan
Later meldde een bewoonster aan de Kerkstraat dat er rond drie uur 's middags ook bij haar aan de deur een man geprobeerd had met een smoes binnen te komen. De vrouw kreeg echter tijdig argwaan en gooide de deur dicht. In dit geval zou het gaan om een blanke jongen van 18 a 19 jaar en lichtblond krullend haar, bril met donker montuur en gekleed in een zwart joggingpak. De jongen zou stotterend praten.

Controleren
De politie waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken: laat nooit zomaar vreemden binnen. Stel desnoods een nieuwe afspraak voor en raadpleeg altijd het bedrijf of de instelling waarvoor men werkzaam zegt te zijn om te controleren of het verhaal klopt. Vertrouwt u de zaak niet? Bel direct de politie op telefoonnummer 0900-8844 of in geval van heterdaad 1-1-2.
(096620 /096623 )


Bemmelnaar aangehouden na aantreffen hennepkwekerij
Publicatiedatum: 31-8-2010 10:42:30

BEMMEL - De politie in Bemmel heeft maandag 30 augustus een 31-jarige man in zijn huis aangehouden nadat daar een hennepkwekerij was aangetroffen. In huis werden ongeveer 150 hennepplanten in beslag genomen. Ook bleek de stroom illegaal afgetapt te worden. Agenten besloten een ander onderzoek in te stellen in het huis van de Bemmelnaar na onder meer tips. De Bemmelnaar bleek thuis toen agenten bij hem aanklopten. De man is na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie.
(096260)