Politie Midden- en West Brabant
Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 31-08-2010

Automobilist komt om het leven bij verkeersongeval

STEENBERGEN - Een 47-jarige automobilist uit Oudenbosch is gisteravond om het leven gekomen nadat hij betrokken was bij een verkeersongeval op de provincialeweg de N259. Een 43-jarige bestuurder van een bestelbus raakte gewond. Hij is opgenomen op de afdeling Intensive Care.

De hulpdiensten kregen even na 22.00 uur de melding van een ernstig verkeersongeval op de Provincialeweg. Een traumaheli ontving eveneens de opdracht. Ter plaatse troffen de agenten een taxi en een bestelbus aan. De hulpdiensten startten direct met het verlenen van de eerste hulp aan de bestuurders van beide voertuigen. Deze hulp kwam voor de 47-jarige taxichauffeur te laat. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De bestuurder van de bestelbus zat bekneld in zijn voertuig. Het lukte de hulpdiensten hem na anderhalf uur te bevrijden. De man is met inwendig letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Naar aanleiding van het sporenbeeld en getuigenverklaringen heeft de vermoedelijke toedracht als volgt plaats gevonden:
De 47-jarige taxichauffeur reed met zijn taxi over de N259 in de richting van Bergen op Zoom. De 43-jarige bestelbusbestuurder naderde hem vanuit tegemoetkomende richting. Door onbekende oorzaak is de taxi ter hoogte van de Wipstraat op de linker weghelft belandt waardoor er een frontale aanrijding plaats vond. De Provinciale weg is voor onderzoek lange tijd afgezet geweest.

Politie pakt minderjarigen op voor straatroof

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft gistermiddag drie minderjarige jongens van 13, 14 en 16 jaar, allen uit Bergen op zoom opgepakt. Ze worden verdacht van straatroof. Het slachtoffer, een 16-jarig meisje uit Hoogerheide deed aangifte.

Het slachtoffer verklaarde dat ze gistermiddag rond 13.15 uur in de Kerkstraat benaderd werd door een viertal onbekende jongens. Het slachtoffer schuilde op dat moment samen met een vriendin voor de regenval. De meisjes werden op een dreigende manier benaderd door de jongens. Twee van hen pakten goederen uit één van de tassen van het slachtoffer terwijl de anderen de meisjes afleidden. Na de diefstal maakten ze zich uit de voeten. De slachtoffers zochten contact met de politie die een onderzoek instelde. Dit resulteerde in de aanhouding van het drietal. De jongens werden op verschillende locaties
gearresteerd, namelijk op de Boulevard en de Vogelaar. Ze zijn in het belang van het onderzoek op het bureau in verzekering gesteld. Voor het 16-jarig meisje is slachtofferhulp in kennis gesteld.

Agent in privé-tijd vat dief in de kraag

BERGEN OP ZOOM - een agent in privé-tijd heeft gistermiddag op de Halsterseweg een 37-jarige man uit Halsteren in de kraag gevat. De agent zag dat de man zich rond 16.15 uur in diverse achtertuinen van woningen ophield. In de Halsterseweg sprak hij hem aan en informeerde zijn collega's. Onderzoek wees uit dat de verdachte enkele henneptoppen uit een achtertuin van een woning had weggenomen. De hennep is in beslag genomen. De man is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Collecteur blijkt oplichter

ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag op de Lupineberg een 52-jarige man uit Nijmegen opgepakt voor oplichting. Agenten stelden een onderzoek in nadat een bewoner van de wijk gemeld had dat de man illegaal vermoedelijk collecteerde. Op de Lupineberg vonden de agenten de collectant. Hij had een collectebus bij zich met daarop een sticker van het AIDS FONDS. Na controle bij de stichting bleek dat de
identiteit van de man bij hun onbekend was. Hierop verwijderde de agent de sticker van de bus en troffen ze de tekst: "Hoera een prachtig rapport geef gul aan deze kanjer". De bus met inhoud is in beslag genomen.

Bewoner aangehouden na aantreffen wapens

DINTELOORD - De politie heeft gisterochtend in een woning aan het Oranjeplein de 28-jarige bewoner aangehouden voor het overtreden van de Wapenwet. Agenten stelden een onderzoek in na een ontvangen melding van een mogelijk bedreiging met vuurwapen. In het pand troffen ze de bewoner en zijn vriendin aan. Hem werd gevorderd de eventuele aanwezige wapens over te dragen. In totaal trof de politie 17 wapens, bestaande uit zwaarden, een kruisboog, messen, dolken, wurgstokjes en een alarmpistool aan. De bewoner mocht mee naar het bureau. Het wapentuig is in beslag genomen. Van een bedreiging was geen sprake.

Auteur: Desirée brabers

Laatst gewijzigd 31-08-2010 11:33 | © Regio Midden en West Brabant |