Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 31-08-2010

Politie arresteert verdachte eigenaar van hennepkwekerij Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie heeft maandagmiddag een 31-jarige Oosterhouter aangehouden toen hij zich rond 14.00 uur kwam melden op het bureau. De man zou de eigenaar zijn van een hennepkwekerij die vorige week woensdag werd ontdekt in een woning aan de Sterkenburg. Er werden enkele honderden hennepplanten aangetroffen na een melding via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Bij de actie vorige week werd ook een 36-jarige man uit Dongen gearresteerd die naar eigen zeggen tijdelijk in de woning verbleef. De Oosterhouter die maandag werd aangehouden, is ten behoeve van het onderzoek in verzekering gesteld.

Waspikker aangehouden wegens mishandeling op Raadhuisplein

SPRANG-CAPELLE: Een 48-jarige man uit Waspik is maandagmiddag tegen 15.30 uur aangehouden wegens mishandeling. Hij zou een 16-jarige jongen uit Waspik hebben getrapt en geslagen. De dochter van de man was afgelopen weekend onder andere haar GSM kwijtgeraakt op de kermis toen ze haar tas daar had laten staan. Haar vader belde maandag het nummer en kreeg enkele jongeren aan de lijn die hem vertelde dat hij naar het Raadhuisplein moest komen. Daar aangekomen vroeg de Waspikker om opheldering en pakte de 16-jarige jongen ruw vast. Er ontstond een worsteling waarbij ook enkele andere jongeren betrokken raakten. De jongen, die zegt niets van de GSM te weten, zou mishandeld zijn. De 48-jarige man is meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. De man ontkent de mishandeling; hij heeft zelf ook aangifte gedaan van mishandeling en diefstal van de GSM van zijn dochter. De politie stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt diefstal BMW vanaf terrein bergingsbedrijf in Hulten

HULTEN: De politie onderzoekt de diefstal van een witte BMW 530I dinsdagmorgen bij een bergingsbedrijf aan de Broekdijk. Onbekenden hebben rond 03.30 uur met een bergingsvoertuig vanaf het terrein de poort geforceerd om er vervolgens met de BMW vandoor te gaan. Het bergingsvoertuig werd achtergelaten in een tuin bij een restaurant aan de Rijksweg. De BMW met het kenteken 93-ZF-DZ werd vorige week in Tilburg aangetroffen, nadat de auto diezelfde dag bij een woninginbraak in Kaatsheuvel was gestolen. Het bergingsbedrijf had de auto in opdracht van de politie naar Hulten vervoerd, in afwachting van verder onderzoek. Het is onduidelijk of de dieven het bewust op de BMW hadden voorzien. De auto staat opnieuw internationaal gesignaleerd.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 31-08-2010 11:29 | © Regio Midden en West Brabant |