Politie Rotterdam Rijnmond



POLITIE ZOEKT GETUIGEN MISHANDELING

Datum publicatie: 31-08-2010 11:01

ROTTERDAM-OOST - De politie zoekt getuigen van een mishandeling die plaatsvond in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 augustus op het fietspad langs de Bosdreef.

Twee Rotterdammers van 20 en 30 jaar oud fietsen die avond langs de Bosdreef vanuit Prinsenland richting het centrum. Op het moment dat ze een paar scooterrijders passeren, komen de mannen ten val. Daarop besluiten ze terug te gaan naar huis en nemen afscheid van elkaar.

Als de 30-jarige man thuis aankomt, ontdekt hij dat zijn paspoort is verloren. Hij besluit dezelfde route terug te fietsen. Tot zijn verbazing treft hij op het fietspad waar hij kort daarvoor ten val kwam, zijn vriend aan; gewond en verward. De 30-jarige man belt de politie.

Het slachtoffer wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Hij blijkt gekneusde ruggenwervels te hebben en kan een aantal dagen niet lopen. De 20-jarige man vertelt dat hij die nacht terug wilde fietsen, toen er opeens vier mannen uit de bosjes sprongen. Ze zouden hem hebben geslagen met een fietsketting, waardoor hij van zijn fiets valt met zijn rug tegen een lantaarnpaal. Hij wordt opnieuw geslagen met iets hards en daarna vluchten de mannen.

Het zou gaan om vier mannen met helmen op. Een van hen droeg een blauwe helm, een ander droeg een zwarte helm. Het slachtoffer heeft gezien dat een van de daders rode schoenen van het merk Nike, type Air Max droeg. Tot slot droeg een van zijn belagers een jas met een bontkraag.

Getuigenoproep
Bent u getuige geweest van dit incident, of heeft u andere informatie, neemt u dan contact op met de politie Rotterdam-Rijnmond via 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie doorgeven via M. (Meld Misdaad Anoniem) op 0800-7000.