Gemeente Beek


Gemeentelijk Waarderingsteken voor Handboogschutterij Willem Tell 1885

Op zondag 29 augustus 2010 is Handboogschutterij Willem Tell 1885 door de gemeente Beek onderscheiden. Willem Tell 1885 ontving tijdens de interland Nederland-België, in het 125 jarig bestaansjaar van de vereniging, uit handen van burgemeester Cremers het Waarderingsteken in de vorm van de "Optimistic flight" van de gemeente voor de bijzondere verdiensten van sportieve en culturele aard voor de Beekse gemeenschap en de omliggende regio. Het Waarderingsteken in de vorm van het bronsplastiek van Jo Ramakers genaamd "Optimistic Flight" symboliseert een optimistische vlucht in de toekomst.

Handboogschutterij Willem Tell 1885 kan sinds de oprichting in 1885 terugblikken op een rijke historie. De Beekse vereniging heeft een uitzonderlijke staat van dienst waarbij een omvangrijke reeks sportieve hoogtepunten zijn terug te vinden. Verder heeft de vereniging in belangrijke mate, in bestuurlijke en organisatorische zin, een bijzondere bijdrage geleverd aan o.a. de Nederlandse Handboogbond. Het is een vereniging waar traditie, sportieve prestaties, liefde voor de handboogsport en onderlinge sociale verbondenheid op bijzondere wijze hand in hand gaan.

Sinds 1885 weet handboogschutterij Willem Tell 1885 zich te onderscheiden en vervult zij hierdoor op zowel sportief, cultureel, organisatorisch en bestuurlijk niveau een aansprekende voorbeeldfunctie binnen Beek en Geverik in het bijzonder.

Het gemeentelijke Waarderingsteken is een onderscheiding om Beekse verenigingen en instellingen die van grote betekenis voor de Beekse gemeenschap zijn te eren. Het is de derde keer dat het Waarderingsteken zal worden uitgereikt. Het eerste Waarderingsteken ging in 2006 naar de Beekse carnavalsvereniging "de Baeker Pottentaote" (11X 11 jarig bestaan) en het tweede in 2009 naar Mannenkoor Beeker Liedertafel (120 jarig bestaan).
Â