Gemeente Vlaardingen


Vlaardingse stadsspeld voor drie bestuursleden De Toekomst

31-08-2010 | Drie bestuursleden van bewonersorganisatie `De Toekomst' ontvingen op zaterdag 28 augustus 2010 de Vlaardingse Stadsspeld uit handen van burgemeester T.P. J. Bruinsma. Het gaat om de dames M. Freling (58), A. Kriek (63) en J. van der Werf (64). De uitreiking vond plaats tijdens het opleveringsfeest dat `De Toekomst' en woningcorporatie Waterweg Wonen organiseerden in het kader van de afronding van de renovatie van de flats aan de Sperwerlaan in de wijk Holy-Zuidoost.
uitreiking stadsspeld

Bewonersorganisatie De Toekomst is twintig jaar geleden opgericht om de wijk Holy-Zuidoost een impuls te geven. Zij organiseerde vele activiteiten en heeft negen jaar geleden de Kindervallei gerealiseerd: een waterspeelplaats voor kinderen en hun ouders. Met het winnen van de Wijkparticipatieprijs aan het begin van dit jaar kan deze Kindervallei opgeknapt worden.

Mevrouw Freling zit 10 jaar in het bestuur van bewonersorganisatie `De Toekomst'. Hiervan zit zij 5 jaar in het planteam. Zij heeft 13 keer de straatspeeldag en 3 keer Circus Bavaria mede georganiseerd. Daarnaast zet zij zich vrijwillig in voor de ouderen.

Mevrouw Kriek is inmiddels 10 jaar bestuurslid van de bewonersorganisatie `De Toekomst', wat ze met veel verve doet. De laatste 5 jaar maakte zij deel uit van het planteam om mee te praten over de renovatie. Daarnaast heeft mevrouw Kriek 30 jaar zitting gehad in het bestuur van gymnastiekvereniging Leonidas.

Mevrouw Van der Werf is medeoprichtster van de bewonersorganisatie `De Toekomst' heeft de naam verzonnen. Sinds 8 jaar bekleedt zij de functie van secretaris. Voor de bewonersorganisatie is zij goud waard. Je kunt altijd een beroep op haar doen. Zij heeft 13 keer de straatspeeldag en 3 keer Circus Bavaria mede georganiseerd. Ook is zij een zeer goede gastvrouw en heeft in deze hoedanigheid vele burgemeesters, wethouders en woningbedrijven uit andere steden verwelkomt in haar gerenoveerde woning.

Voor hun jarenlange inzet en getoonde maatschappelijke betrokkenheid hebben burgemeester en wethouders van Vlaardingen besloten de dames Freling, Kriek en Van der Werf de Stadsspeld toe te kennen.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000