Politie Drenthe

Dinsdag 31 augustus 2010

Provincie Drenthe, 31-08-2010

Waarschijnlijk dezelfde dader

PATERSWOLDE/EELDE Vorige week vrijdag, 27 augustus, is in de Vennerstraat in Paterswolde een 80-jarige vrouw beroofd van een klein bedrag aan geld. Omstreeks 17.30 belde een persoon aan bij deze vrouw. Toen ze de deur opende stapte een onbekende jongeman direct naar binnen. Hij bedreigde de vrouw met een mes en dwong haar geld af te geven. Nadat de vrouw hem een klein bedrag had gegeven verdween de jongeman. De vrouw deed later aangifte.

De werkwijze en het signalement van de dader komen sterk overeen met die van de mislukte beroving afgelopen zondag in Eelde. Ook in Paterswolde is sprake van een jonge blanke man met een smal postuur die accentloos Nederlands sprak. In Paterswolde droeg hij een pet en donkere kleding. De politie onderzoekt beide berovingen en gaat er van uit dat het in beide gevallen om dezelfde dader gaat. Mensen die m.b.t. beide zaken iets hebben gezien of iets weten wat voor het politieonderzoek van belang kan zijn worden gevraagd dit door te geven aan de politie. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000

Huiselijk geweld

ASSEN De politie hield maandagavond een 59-jarige vrouw uit Assen aan. De vrouw wordt verdacht van het mishandelen van haar echtgenoot en zoon. Ze is voor nader onderzoek ingesloten. De zaak wordt afgehandeld conform de procedure Huiselijk Geweld.

Vrachtauto botst op caravan

BEILEN Op de A-28 ter hoogte van Beilen botste maandagmiddag een kleine vrachtauto bestuurd door een 41-jarige man uit Groningen achter op een stilstaande caravan. De caravan werd daardoor totaal vernield. Niemand raakte gewond. De caravan zat achter een auto met daarin een echtpaar uit Warffum. De 65-jarige man bestuurde de auto. Omdat hij vermoedde dat er iets met de caravan aan de hand was stopte hij op de vluchtstrook. De bestuurder van de vrachtauto verklaarde tegenover de politie dat hij door een hevige windvlaag naar rechts slingerde en daarbij op de stilstaande caravan botste. Door de aanrijding en de bergingswerkzaamheden ontstond een file en ondervond het verkeer enkel uren overlast.

Bromfietster gewond

LINDE Op de Paardelanden bij Linde raakte maandagavond een 17-jarige bromfietster uit Drogteropslagen gewond bij een aanrijding met een auto bestuurd door een 49-jarige inwoner van Dedemsvaart. Beide kwamen elkaar tegemoet en tijdens het passeren kwamen de bromfiets en de auto met elkaar in aanraking. Daardoor kwam het meisje te vallen en raakte gewond. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg. Daar bleek het letsel mee te vallen.

Ruiten vernield

KLAZIENAVEEN Op de Dikkewijk in Nieuw Amsterdam hield de politie maandagavond vier personen aan op verdenking van openlijke geweldpleging. Kort daarvoor waren bij een woning aan de Langestraat in Klazienaveen enkele ruiten ingegooid. De daders, bekenden van de 23-jarige bewoner, waren weggereden in een auto. Deze werd kort daarna door agenten aangetroffen op de Dikke Wijk. De vier inzittenden, drie mannen van 19, 24 en 32 jaar uit Emmen en Meppen en een 17-jarige meisje uit Emmen werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Man rijdt in op agenten

UFFELTE Op de Liezenveenseweg in Uffelte hield de politie maandagavond een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man had kort daarvoor problemen veroorzaakt bij zijn ex echtgenote. De door de vrouw te hulp geroepen agenten zagen de man rijden in een auto. Toen agenten hem wilden aanhouden reed hij in op een agent en botste tegen een politieauto. Ook botste de man met zijn auto tegen een geparkeerde auto waarna hij op de Dorpsstraat in Uffelte door een tuin ploegde en daar uiteindelijk tot stilstand kwam. Hierna kon hij worden aangehouden. De man had gedronken (545 ugl). Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De ex-echtgenote van de man deed aangifte evenals de bijna aangereden agent, de eigenaar van de aangereden auto en de eigenaar van de omgeploegde tuin. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Teveel gedronken

NIEUW RODEN Op de Middendrift in Nieuw Roden hield de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 25-jarige automobilist uit Emmen aan. De man, een beginnend bestuurder, had gedronken (335 ugl). Met een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed is de man weer in vrijheid gesteld.

Winkeldievegge

ASSEN In een winkel aan de Triade in Assen is maandagmiddag een 20-jarige Litouwse vrouw aangehouden. De vrouw wilde met een tas boodschappen de winkel verlaten zonder af te rekenen. Uit camerabeelden van de winkel kwam naar voren dat deze mevrouw al vaker winkeldiefstal in deze winkel heeft geplaagd. Ze is voor nader onderzoek ingesloten.

Autobrand

ASSEN Maandagavond vlogen aan de Stroom en de Runde in Assen twee autos in brand. De brandweer bluste de branden. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak. Er wordt rekening gehouden met brandstichting.

Politie zoekt doorgereden motorrijder

ASSEN De politie is op zoek naar een nog onbekende motorrijder die afgelopen zaterdag op de A-28 in botsing is gekomen met een personenauto. Een 60-jarige vrouw uit Zuidlaarderveen reed omstreeks 14.00 uur in haar blauwe VW Polo in de richting Groningen en i.v.m. werkzaamheden over de vluchtstrook. Ongeveer een kilometer voor de afslag Assen Noord werd ze links ingehaald door een motorrijder. Die raakte de achterzijde van de auto en de buitenspiegel waardoor schade ontstond. De motorrijder reed met verhoogde snelheid door. Gelet op de bewegingen die hij maakte veronderstelt de vrouw dat hij gewond moet zijn aan zijn rechterbeen. De politie wil graag in contact komen met deze motorrijder en getuigen. Men kan bellen met 0900-8844.