Files vermijden met gratis app voor de iPhone 31/08/2010 12:03

PR Newswire

AMSTERDAM, August 31, 2010 /PRNewswire/ --

- Met foto


- INRIX Traffic! App met real time verkeersinformatie en de verwachtingen voor de Europese wegen

INRIX(R), een belangrijke aanbieder van verkeersinformatie en diensten voor autobestuurders, heeft vandaag bekendgemaakt dat miljoenen consumenten met onmiddellijke ingang tijd kunnen besparen en frustratie kunnen vermijden op de Europese wegen dankzij een gratis app, INRIX Traffic!, voor de iPhone, iPad en iPod Touch.

(Foto: http://photos.prnewswire.com/prnh/20100831/AQ53851-d) (Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20100831/AQ53851-d)

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20060424/SFM077LOGO-b) (Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060424/SFM077LOGO-b)

INRIX Traffic! kan vanaf vandaag worden gedownload uit de Apple App Store. De app is een community-powered verkeers-app waarmee autobestuurders er op een unieke manier voor kunnen zorgen dat ze minder vaak vast komen te zitten in het verkeer dankzij een beter inzicht in huidige én toekomstige verkeersomstandigheden. INRIX Traffic! is in eerste instantie beschikbaar in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Later dit jaar komen daar andere landen bij. Het systeem omvat meer dan 300.000 kilometer snelwegen, straten in steden en secundaire wegen in honderd plaatsen.

"Wat de meeste mensen nodig hebben is een tool waarmee ze tijd kunnen besparen bij het rijden naar de plaatsen waar ze dagelijks moeten zijn", aldus Dr. Hans-Hendrik Puvogel, General Manager van INRIX Europe. "Wie wil er nou niet al die uren terug die hij of zij in de file heeft gestaan of kwijt was aan het zoeken naar de juiste weg? INRIX TRAFFIC! biedt perfect inzicht, zowel in de stad als bij een grensoverschrijdende rit. Zonder stress. En zo wint de gebruiker een extreem kostbaar goed terug, zijn of haar tijd."

De app biedt meer dan real-time verkeersinformatie. De functie Community Traffic Reports maakt het namelijk mogelijk om meteen te zien en door te geven waar er iets is gebeurd dat tot vertraging leidt, zoals een ongeval of wegwerkzaamheden. De vakantie zit er bijna op in Europa. Binnenkort gaat iedereen weer aan het werk of terug naar school. INRIX Traffic! is dus precies op tijd om het dagelijkse vervoer een stukje gemakkelijker te maken.

Dit zijn enkele van de tijdbesparende kenmerken van INRIX Traffic!:


- Superieure dekking en nauwkeurigheid. Consumenten kunnen real-time verkeersinformatie raadplegen, afkomstig van gebruikers zelf. Voor snelwegen in en tussen honderd steden in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland wordt de informatie elke minuut bijgewerkt.
- Gebruikers helpen gebruikers. Met één tik op zijn of haar toestel deelt de bestuurder informatie met andere gebruikers. Zo blijft iedereen op de hoogte van wegwerkzaamheden en gevaarlijke punten op de route, maar bijvoorbeeld ook andere zaken die tot files kunnen leiden, zoals een concert, manifestatie of voetbalwedstrijd.

- Verkeersverwachting. De gebruiker ziet meteen hoe het verkeer na verloop van tijd verandert. Alleen INRIX analyseert real-time en historische gegevens en duizenden andere factoren die het verkeer beïnvloeden, zoals de dag van de week, het weer, vakanties, ongevallen, wegwerkzaamheden en locale activiteiten. Op basis daarvan kan een betrouwbare prognose worden gegeven.

De inzichten die worden opgedaan bij en na de introductie zullen worden gebruikt om nieuwe functies en meer tijdbesparende voordelen te ontwikkelen voor het moment dat de app beschikbaar wordt in de rest van Europa (later dit jaar).

Zo werkt INRIX Traffic!:

Met INRIX Traffic! beschikt elke chauffeur op de populairste smartphones ter wereld over de meest uitgebreide en betrouwbare verkeersinformatie. Elke INRIX Traffic!-gebruiker werkt als aanvulling op het uitgestrekte netwerk van INRIX-voertuigen (zowel commercieel als particulier) met GPS. Al die gebruikers sturen anonieme gegevens naar de INRIX-servers. Die servers combineren al die informatie op een intelligente manier met reusachtige hoeveelheden real-time snelheidsgegevens van andere chauffeurs uit het INRIX Smart Driver Network. Op basis van dit alles is INRIX in staat om de kaarten voor de INRIX Traffic! App continu - en meteen - bij te werken, wat resulteert in de meest nauwkeurige actuele en toekomstige verkeersinformatie.

Over INRIX
INRIX(R) is een belangrijke aanbieder van uiterst accurate diensten voor verkeersinformatie en bestuurders met meer dan honderd klanten en partners, waaronder Ford Motor Company, TomTom, MapQuest, Microsoft, NAVIGON AG, TeleNav, I-95 Corridor Coalition, Tele Atlas, deCarta, TCS, Telmap, ANWB en ADAC. Door middel van strategische samenwerkingsverbanden in heel Europa is INRIX in staat om hoogwaardige informatie en de meest uitgestrekte dekking aan te bieden voor persoonlijke navigatie, mapping, telematics en andere location-based services voor in de auto, online en op mobiele apparatuur.

INRIX Traffic Services maken gebruik van geavanceerde technieken voor statistische analyse, oorspronkelijk door Microsoft Research ontwikkeld, om gegevens over het verkeer uit honderden bronnen, zowel openbaar als privé, bij elkaar te brengen en te verbeteren. Die bronnen zijn onder meer de klassieke sensoren in de wegen en het unieke eigen netwerk van meer dan twee miljoen voertuigen en mobiele apparatuur met GPS-voorzieningen. INRIX levert uiterst nauwkeurige real-time en historische verkeersinformatie in twintig landen (Noord-Amerika en Europa). Kijk op http://www.inrix.com/europe.asp voor meer informatie over de revolutie achter de volgende generatie navigatie- en locatiegebaseerde toepassingen.

Voor redacties:
Een foto bij dit persbericht is beschikbaar via de European Pressphoto Agency (EPA) op http://www.epa-photos.com.

Klaas Klunder, +31-0-6-3473-5563, Klaas.klunder@hotwirepr.com, Hotwire PR Benelux






-