Politie Zaanstreek-waterland


Getuigen gezocht van straatroof in Zaandam

Zaandam o De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling en een straatroof op zondag 29 augustus 2010, tussen 03.00 uur en 04.00 uur.

De mishandeling gebeurde tussen 03.00 uur en 03.15 uur op de Peperstraat in Zaandam. Een 20-jarige man uit Amsterdam stak de weg over in de richting van de H. Gerhardstraat toen hij werd gepasseerd door een groep. Een persoon sprak hem aan. Hij vroeg om sigaretten. Toen de Amsterdammer hier niet op inging kreeg hij meerdere klappen. De groep ging er vandoor in onbekende richting.

Even later, tussen 03.30 uur en 04.00 uur fietste een 17-jarige jongen uit Zaandam op de Savornin Lohmanstraat in de richting van de brug, naar de Nicolaasstraat, toen hij werd aangesproken door een groep jongeren. Een onbekende pakte de Zaandammer hardhandig vast en vroeg om sigaretten. Vervolgens moest hij zijn portemonnee pakken en zijn geld afgeven. De groep bestond uit ongeveer negen jongens en een meisje. De politie heeft de signalementen van twee verdachten:

Verdachte 1
* Man
* Lengte ongeveer 190 cm
* Postuur slank
* Gelaat smal, mager
* Droeg een wit/grijze, glimmende bodywarmer, een grijze sweater met capuchon, blauwe spijkerbroek en een wit petje

Verdachte 2
* Man
* Lengte 180 190 cm
* Postuur breed, gezet
* Gelaat bol
* Beugel
* In beide oren oorbellen: vierkante knopjes met witte diamanten * Droeg donker vest en donkere broek
* Fietste op een (te kleine) zwarte opoefiets zonder jasbeschermers.

Hebt u iets gezien van de straatroof? Of heeft u andere relevante informatie? Neemt u dan contactop met de politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844 (lokaal tarief). Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.