Politie Haaglanden


Persberichten 31 augustus

Haaglanden, 31-08-2010

Verdachte aangehouden na dood Zoetermeerse

Zoetermeer Het rechercheteam dat de gewelddadige dood van een 54-jarige Zoetermeerse onderzoekt, heeft in de vroege ochtenduren van dinsdag 31 augustus een 46-jarige Zoetermeerder aangehouden als verdachte. De verdachte is een bekende van het slachtoffer. Het slachtoffer, een 54-jarige Zoetermeerse, bezweek zondagavond 22 augustus aan de verwondingen die ze opliep toen zij op het fietspad evenwijdig aan Randstadrail (nabij de Voorweg) werd aangevallen door een man. Een voorbijganger trof het slachtoffer omstreeks 15.30 uur, kort na de mishandeling, levenloos aan op het fietspad. De vrouw werd direct naar een ziekenhuis gebracht waar ze aan het einde van de dag aan haar verwondingen overleed. Getuigen zagen vanaf de plaats waar het slachtoffer zwaargewond werd aangetroffen een man weglopen in de richting van het Stadshart. Een helikopter werd ingezet om luchtfoto's te maken van de omgeving waar de mishandeling plaatsvond. Ook zette de politie SMS-alert in. Een rechercheteam onderzoekt sindsdien de zaak. Dinsdagavond vraagt het team in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht voor de zaak omdat zij, ondanks de aanhouding van de Zoetermeerder, nog steeds op zoek is naar getuigen.

Politie plaatst billboards na dodelijke steekpartij

Den Haag Het rechercheteam dat de gewelddadige dood van een 25-jarige Hagenaar onderzoekt, is dringend op zoek naar getuigen. De man overleed donderdag 26 augustus in de Drebbelstraat nadat hij was neergestoken. Het recherche team is op zoek naar mensen die tussen 08.00 uur en 08.30 uur die ochtend iets gezien of gehoord hebben in de omgeving van de Drebbelstraat. Om zoveel mogelijk passanten te bereiken heeft het team dinsdag 31 augustus twee billboards geplaatst. Aan beide zijden van de Rijswijkseweg, ter hoogte van de Draaistraat, staan borden met de oproep aan getuigen om zich te melden.

Politie zoekt getuigen mishandeling meisje

Den Haag - De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben van een mishandeling die gepleegd is in de Emmastraat. Een 15-jarig meisje werd op zondag 29 augustus om 10.00 uur zonder enige aanleiding van haar fiets getrokken en op de grond gegooid. De dader schopte en sloeg het meisje waardoor zij gewond raakte en zich onder doktersbehandeling moest stellen. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van deze mishandeling. Heeft u zondag iets gezien van deze mishandeling of heeft u anderszins informatie die het onderzoek verder kan helpen? Neemt u dan contact op met de recherche van bureau Overbosch via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Ongelukkige val

Den Haag Een ongelukkige val van de laadbak van een vrachtwagen zorgde maandagochtend 30 augustus voor een bizar ongeval op de Dynamostraat. Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rijnsburg had zijn vrachtauto aan de rand van de straat geparkeerd en wilde van de laadbak stappen. Daarbij verloor hij zijn evenwicht en viel op de rijbaan. Daar reed op dat moment een bestelbus. De 77-jarige chauffeur van de bestelbus kon de onfortuinlijke vrachtwagenchauffeur niet ontwijken en reed over zijn been heen. De Rijnsburger werd met letsel aan zijn enkel vervoerd naar het ziekenhuis. De politie en arbeidsinspectie onderzoeken dit ongeval.

Verjaardag in de cel

Den Haag Politiemensen kregen in de vroege ochtend van 31 augustus de melding dat zich in een bar aan de Van Musschenbroekstraat drie mannen zich vervelend gedroegen. Ter plaatse vertelde de 46-jarige eigenaar van de bar aan de agenten dat er een besloten feest plaatsvond en dat de mannen er daarom niet in mochten. De agenten besloten de mannen te controleren. Eén van hen, een 33-jarige Hagenaar, gaf aan een mes te hebben. Bij de hierop volgende veiligheidsfouillering kwamen ook nog een nepvuurwapen en een nep handgranaat tevoorschijn. De Hagenaar is hierop aangehouden en naar het bureau overgebracht. De agenten hielden de twee andere mannen (23 en 48 jaar uit Den Haag en Zoetermeer) aan vanwege openbare dronkenschap. Omdat één van hen tijdens de aanhouding de agenten beledigde, mag zijn verjaardag vandaag in de politiecel vieren. Tegen de mannen zijn verschillende processen-verbaal opgemaakt.Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Rijden met ingevorderd rijbewijs

Den Haag Surveillerende agenten zagen maandag 30 augustus om 21.10 uur een personenauto rijden op de Calandstraat . Omdat zij de ANPR aan boord hadden en het kenteken invoerden kwam hieruit een hit. Hierop hebben zij de bestuurder een stopteken geven en hem gecontroleerd. De 46-jarige Haagse bestuurder bleek te rijden met een ontzegging van de rijbevoegdheid. Hierop hielden de agenten de man aan en brachten hem naar het bureau. De verdachte moet zich op een later tijdstip voor de rechter verantwoorden.

ANPR (Automatische Nummer Plaat HeRkenning) is een computer met een gespecialiseerd softwareprogramma en een daaraan gekoppelde videocamera, die kentekens van passerende voertuigen scant, vastlegt en herkent aan de hand van gekoppelde kentekenbestanden die in het systeem zijn aangebracht. Met deze apparatuur is het mogelijk om kentekens te scannen en te vergelijken met vooraf geüploade hotlisten. Met de kentekens die op deze hotlisten voorkomen is iets "mis". Door opvolging te geven aan een "hit" kan het voertuig worden staandegehouden en de bestuurder worden onderworpen aan een onderzoek. Ook kunnen kentekenbestanden van andere instanties zoals de Belastingdienst en de Douane geladen worden in het systeem.

Geen licht, maar wel 15 signaleringen

Den Haag Doordat een man zonder verlichting op zijn fiets op de Melis Stokelaan reed, werd hij maandag 30 augustus om 22.10 uur gecontroleerd door agenten die daar bezig waren met een verkeerscontrole. Toen ook nog bleek dat hij geen legitimatiebewijs bij zich had, hielden zij de man aan. Dankzij een politiefoto van de man, werd zijn identiteit vastgesteld. Het bleek te gaan om een 44-jarige Hagenaar. Hij bleek 15 keer gesignaleerd te staan voor een totaal bedrag van bijna 2200 euro of 105 dagen cel. Daar is nu ook de bekeuring voor het rijden zonder verlichting aan toegevoegd. Aangezien de man niet kon betalen, werd hij ingesloten.

Verlaten plaats ongeval

Den Haag Agenten gingen maandag 30 augustus omstreeks 22.30 op zoek naar de bestuurder van een auto die even daarvoor op de Beresteinlaan betrokken was bij een aanrijding. Deze was namelijk na het ongeval, hij had een verkeerspaal met richtingsaanwijzer platgereden, doorgereden. Omdat zijn kenteken bekend was, gingen de agenten naar het huisadres van de tenaamgestelde. Onderweg zagen de agenten nog een grijze bumper liggen en op het huisadres van de man zagen zij de auto staan, zonder bumper. De eigenaar van de auto, een 51-jarige Hagenaar die voldeed aan het opgegeven signalement van de bestuurder, werd in zijn huis aangehouden voor het verlaten plaats ongeval. Omdat de agenten een stevige dranklucht roken en zagen dat de man onvast ter been was, moest hij een blaastest doen. Toen bleek dat hij teveel gedronken had, hielden zij hem aan en brachten hem naar het politiebureau. Aangezien het de verdachte niet lukt de ademtest te voltooien en nam een arts bloed van hem af. Naar aanleiding van de indicatie uit de eerste ademtest (2,45 promille, 5x de toegestane hoeveelheid) kreeg de verdachte een rijverbod van 12 uur, is zijn rijbewijs ingenomen en kan hij diverse processen-verbaal tegemoet zien. De gemeente zal aangifte doen vanwege de schade aan de verkeerszuil. De verdachte moet nog verhoord worden en zit daarom nog vast.

Onverzekerd rijden

Den Haag Op de Rijswijkseweg zagen politieagenten zondagavond 30 augustus even voor middernacht een personenauto met hoge snelheid rijden. Hierop zetten zij achtervolging in. Zij zagen dat de bestuurder zeer roekeloos reed; hij reed over trambanen, negeerde rode verkeerslichten en kon nog maar net voetgangers, overige weggebruikers en een HTM-mast ontwijken. Door de zeer hoge snelheid raakten de agenten het voertuig op de Van Musschenbroekstraat kwijt. Na ongeveer 20 minuten zag een andere politie-eenheid de auto weer rijden. Uit de politiesystemen was ondertussen gebleken dat de auto voertuig niet verzekerd was. Op de Rijswijkseweg lieten de agenten de bestuurder stoppen. De bestuurder, een 29-jarige Hagenaar, kreeg een groot aantal bekeuringen. Ook is zijn personenauto in beslag genomen daar hij eerder deze week ook al aangehouden was voor het rijden in deze onverzekerde auto. Hij krijgt deze auto pas terug als hij kan aantonen dat de auto wèl verzekerd is.

Paard te water

Leidschendam - Een paard raakte door nog onbekende oorzaak op maandag om 07.00 uur in het water langs de N206. Het paard was diep in de modder gezakt. Omdat het paard niet op eigen kracht uit het water kon komen moest de brandweer er aan te pas komen om het dier met behulp van een brandweerslang weer op de kant te krijgen. Het paard hoort thuis in een weiland langs de N206. De eigenaar van het paard heeft zich nog niet gemeld.

Vrachtwagenchauffeur overleden na onwelwording

s-Gravenzande Een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit s-Gravenzande is maandag 30 augustus overleden nadat hij op de Naaldwijkseweg onwel werd achter het stuur. Omstreeks 20.25 uur kregen de hulpdiensten de melding dat op de Naaldwijkseweg een vrachtwagen van de weg was geraakt en tegen een lantaarnpaal was gereden. Ter plaatse bevrijdde de brandweer de chauffeur uit zijn benarde positie waarna de GGD direct de reanimatie startte. Dit mocht helaas niet meer baten, de man overleed later op de avond. Vermoedelijk is de man tijdens het rijden onwel geworden, van de weg geraakt en vervolgens met zijn vrachtwagen tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. Vanwege het ongeval is deNaaldwijkseweg afgesloten geweest.

Twee autos op elkaar

Naaldwijk Op de Veilingroute botsten maandagochtend 20 augustus twee autos op elkaar. Toen de ene automobilist een 46-jarige vrouw uit Naaldwijk - vaart minderde, knalde de automobilist achter haar er bovenop. De vrouw klaagde over last van haar nek en rug, waarna de ambulance werd gewaarschuwd. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht en haar auto weggesleept.

(On)frisse adem?!

Kwintsheul - Bij een supermarkt aan De Raaphorst pikten twee mannen maandagochtend een absurd aantal tubes tandpasta. Medewerkers van de winkel waarschuwden de politie, toen de mannen zonder te betalen met een ogenschijnlijk volle tas, argeloos de winkel uit liepen. Één blik in de winkel leerde dat bijna het hele schap met tandpasta leeg was. Agenten troffen de mannen aan in de omgeving van de winkel. Bij controle bleek dat in de tas die zij bij zich hadden, maar liefst 129 tubes tandpasta zaten, van verschillende merken. Het is nog onduidelijk waarom de mannen het gemunt hadden op de tandpasta. Wel is duidelijk dat de 24-jarige man uit Oekraïne en de 30-jarige man uit Polen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Automobilist negeert stopteken

Delft - Tijdens hun surveillance in een onopvallende politieauto viel het agenten dinsdag 31 augustus om 02.10 uur op dat zij op de A13, in de richting van Rotterdam, werden ingehaald door een langsscheurende auto. De automobilist haalde hen in over de verdrijvingsvlakken. Op dit deel van de snelweg wordt gewerkt. Vanwege de wegwerkzaamheden en de daarbij horende verkeersmaatregelen heeft deze weg extra aandacht van de politie. De agenten volgden de vrouw en probeerden haar met het stopbord duidelijk te maken dat ze moest stoppen. Met de hulp van collega's in een opvalllende auto lukten het de agenten uiteindelijk om de 21-jarige bestuurster ter hoogte van de Van Brienenoordbrug te laten stoppen. Zij verklaarde dat zij niet had durven stoppen voor een onopvallende auto omdat zij niet wist wie hier in zaten. Dit verklaarde echter niet haar zeer sportieve rijstijl. De politie beloonde de vrouw met diverse bekeuringen waarna zij haar weg weer kon vervolgen. De onopvallende politieauto is voorzien van een stopbord. Middels dit stopbord die afwisselend de woorden "stop" en "volgen" toont, worden automobilisten kenbaar gemaakt dat zij moeten stoppen.

Jongetje gewond na val met fiets

Delft - Een 11-jarig jongetje kwam maandag 30 augustus om 15.40 uur door onbekende oorzaak ten val op het fietspad naast de provinciale weg in Delft. Door de val raakte de jongen gewond aan zijn hoofd. Ambulancepersoneel vervoerde de jongen naar het ziekenhuis.

Gestolen auto aangetroffen

Zoetermeer Twee agenten kregen maandag 30 augustus de opdracht te gaan kijken in de Brandwijkstraat naar een verkeerd geparkeerde auto. Toen de agenten bij de auto aankwamen zagen zij dat de auto inderdaad foutief geparkeerd stond. Het viel hen op dat een deur van de auto op een kier stond. Bovendien zaten aan de rechterzijde flink veel beschadigingen. Na controle bleek de auto gestolen te zijn. De auto is in beslag genomen en de rechtmatige eigenaar zal in kennis worden gesteld.