Politie Utrecht
Persberichten Rijn&Venen, 12.30 uur

Utrecht, 31-08-2010

Aanhoudingen woningoverval

KOCKENGEN/SPIJKENISSE/ROTTERDAM De politie heeft woensdag 25 augustus twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een overval op een woning in Kockengen. Deze overval vond plaats op dinsdag 11 mei in een woning aan de Waterkers. Drie vrouwen en één kind werden bedreigd en vastgebonden. De slachtoffers wisten zich uiteindelijk zelf te bevrijden en alarm te slaan bij de buren.

Na onderzoek is de politie op het spoor gekomen van de verdachten. Een 51-jarige man uit Spijkenisse en een 40-jarige man uit Rotterdam zijn aangehouden en worden verhoord. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Aanrijding snorfietsers

WOERDEN Maandag 30 augustus is er een aanrijding ontstaan tussen twee snorfietsen op de Oostlaan in Woerden. Er raakte één persoon gewond.

Rond 17.00 uur kwamen een 16-jarige meisje uit Vleuten en een 50 jarige vrouw uit Nieuwerburg in aanrijding op de Oostlaan in Woerden. De 16 jarige bestuurster kwam van de Oostdam de Oostlaan op en werd daarbij geraakt door het voertuig van de vrouw uit Nieuwerburg. Uit haar verklaring bleek dat het zicht haar werd onttrokken door een bus die op de Oostlaan stil stond om haar voor te laten gaan. De vrouw uit Nieuwerburg is naar het ziekenhuis gebracht en bleek een gebroken rib te hebben. Het meisje raakte niet gewond.

Verdachte verlaat plaats aanrijding

MAARSSEN Maandag 30 augustus is er een aanrijding ontstaan op een kruising in Maarssen. Twee personenautos reden op elkaar in, één bestuurder is nog voortvluchtig.

Rond 18.00 uur kwamen twee personenautos in aanrijding op de kruising Dr. Ariënslaan A. van Ostadestraat in Maarssen. Het ene voertuig kwam vanaf de A. van Ostadestraat en reed zonder af te remmen de Dr. Ariënslaan op, op hetzelfde moment kwam er van links een ander voertuig welke in de flank geraakt werd. De Dr. Ariënslaan is een voorrangweg. De bestuurder die geen voorrang verleende stapte na de aanrijding uit het voertuig en is er te voet vandoor gegaan. De bijrijder van het geraakte voertuig raakte licht gewond en is geholpen door een ambulance broeder.

Onderzoek wijst uit dat het om een gestolen voertuig gaat en de politie is op zoek naar de bestuurder van dit voertuig. Het gaat om een rode Toyota Aygo. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 district Rijn & Veen

Hennepkwekerij Maarssen

MAARSSEN Maandag 30 augustus is aan de Kamelenspoor te Maassen een hennepkwekerij ontdekt.

Rond 15.00 uur s middags deed de politie een huiszoeking in het woonhuis dit na binnengekomen informatie. Op de bovenverdieping van het huis trof de politie een hennepkwekerij aan met 404 hennepplanten van ongeveer zeven weken oud. Een fraudespecialist kon melden dat er al zeker twee keer eerder geoost was. Er zijn twee verdachten opgepakt, een 30-jarige vrouw en een 38-jarige man uit Maarssen