Gemeente Boxmeer


Hercertificering KVO bedrijventerreinen Boxmeer

Uitreiking certificaat KVO

In 2007 heeft Boxmeer voor de bedrijventerreinen "Saxe Gotha", "'t Leucker" en "Valendries" het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) "Basis Samenwerken" behaald. Het KVO is een samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie, brandweer en andere betrokken organisaties met als doel om gezamenlijk afdoende maatregelen te nemen om de veiligheid op de bedrijventerreinen structureel op een hoger plan te brengen.

Om het keurmerk geldig te houden is er een nieuwe meting gehouden. Onderzocht is hoe het gesteld is met de veiligheid op deze bedrijventerreinen en hoe deze kan worden verbeterd. Hiervoor is onder meer een enquête bij ondernemers op bedrijventerreinen uitgezet.

De keuringsinstantie KIWA gaf aan dat Boxmeer voldoet aan de eisen en de certificering "Continue Samenwerken" tegemoet kan zien. Dit resultaat is mede te danken aan de inzet van de ondernemers op de bedrijventerreinen, de politie en de brandweer. Onlangs reikte de heer O. Keuker van MKB Nederland het certificaat "Continue Samenwerken" uit.