Politie Hollands Midden

Gouda - Meer aanhoudingen na mishandeling agent

Gouda, 31-08-2010 o De politie Hollands Midden heeft, na de aanhouding van een 26-jarige Hagenaar, nog twee verdachten van mishandeling van een agent aangehouden. De politie zet het onderzoek naar de vierde verdachte voort.

Maandagavond 30 augustus hield de politie een 24-jarige Gouwenaar aan. Een 26-jarige plaatsgenoot had zich zondagavond 29 augustus gemeld op het politiebureau in Gouda. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een agent op zaterdag 28 augustus. De Hagenaar en de 26-jarige Gouwenaar worden dinsdag 31 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Mishandeling na controle Twee agenten controleerden zaterdagavond een auto die werd geparkeerd op het Middenmolenplein. Een van de vier inzittenden uitte hierop beledigende teksten aan de agenten. De agenten wilden deze man, die inmiddels met de drie andere inzittenden van de auto winkelcentrum Goverwelle waren binnengelopen, aanhouden. De verdachte verzette zich echter en bij het conflict wat toen ontstond werd één van de agenten door één van de andere mannen in zijn rug getrapt. De agent kwam door die trap ten val. De andere agent heeft toen pepperspray gebruikt en de hulp van collegas ingeroepen. Tijdens het conflict hadden zich inmiddels omstanders verzameld die zich opruiend gedroegen. Ander publiek deed echter een poging de verdachten die wilden ontvluchtten tegen te houden. De agenten wisten de vluchtende verdachte van de mishandeling aan te houden.

De politie komt graag in contact met getuigen van het conflict in het winkelcentrum. Ook de opnames die gemaakt zijn wil de politie graag gebruiken voor het onderzoek. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844, of via meld misdaad anoniem, 0800-7000.

Geweld tegen politie Geweld en agressie tegen mensen in een publieke functie, zoals agenten, worden niet getolereerd. Politieambtenaren van het korps Hollands Midden zullen daarom altijd aangifte doen. De politie en het Openbaar Ministerie geven hoge prioriteit aan het opsporen en vervolgen van verdachten van agressie en geweld tegen mensen met een publieke taak. Bovendien gaan verzekeraars schade, die het gevolg is van geweld tegen werknemers met een publieke taak, zo dit mogelijk is, verhalen op de daders.