Gemeente Helmond


65 bekeuringen voor negeren stopverbod

De Stadswacht heeft op zaterdag 28 augustus controles gehouden op het naleven van het stopverbod op twee plekken in het centrum van Helmond.

De controles werden gehouden bij het stopverbod aan de Kerkstraat, ter hoogte van de pinautomaat van de Rabobank, en aan de Watermolenwal, bij de ingang van de parkeergarage Elzas. Maar liefst 65 bestuurders hielden zich tussen 10.00 en 14.00 uur niet aan het stopverbod. Zij kregen een boete van 66 euro.

Overlast en gevaarlijke situaties

De reden van de controles was dat er bij Stichting Stadswacht Helmond veel klachten binnen kwamen van bewoners en bezoekers van het centrum over het niet naleven van het stopverbod. Bij de Kerkstraat zorgen autos die het stopverbod negeren voor gevaarlijke situaties en bijna-aanrijdingen, als zij vervolgens keren of achteruit de Kasteel Traverse oprijden. Ook zorgen stilstaande autos op deze plek voor een versperring van de toegang tot de Kerkstraat. Dit zorgt voor overlast voor bewoners, leveranciers en minder valide bezoekers met een rolstoel of scootmobiel.

Ook over het negeren van het stopverbod bij de Elzas Passage kwamen veel klachten binnen. Bewoners van het appartementencomplex kunnen door de stilstaande voertuigen de parkeergarage niet in.

Parkeerplaats of parkeergarage

Bij beide locaties gaat het in de meeste gevallen om bestuurders of passagiers die even snel gaan pinnen of boodschappen gaan doen in een winkel of op de weekmarkt. Wegens het stopverbod is dit niet toegestaan. Voertuigen behoren geparkeerd te worden op een parkeerplaats of in een parkeergarage. Hiermee wordt een fikse boete van 66 euro voorkomen.