Watersportverbond - KNWV

NK Windsurf: Littel heerst in Hoorn

dinsdag 31 augustus 2010

Op 28 en 29 augustus werden er wedstrijden gevaren voor het
Yogho!Yogho! NK Windsurf Formula en Slalom in Hoorn. Er werd miezerig weer voorspeld en er gingen verhalen rond over veel wier in het water. Ingredienten te over dus om bij voorbaat al met lange tanden naar Hoorn af te reizen.

Casper Bouman in het rood en Dennis Littel in het groen - Foto: Lieuwe Faber Gelukkig komen niet alle voorspellingen uit. Op de zaterdag liet zich zowaar regelmatig een zonnetje zien. En ook het wier bleek nog niet het hele water veroverd te hebben. Na de eerste race werd de baan een meter of 500 verder het water opgelegd en was de baan de rest van de dag nagenoeg wiervrij.

Dennis Littel bleek ook in Hoorn weer ouderwets snel. De tegenstand moest met name komen van Dirk Doppenberg, routinier Adri Keet en coming man Teade de Jong. Casper Bouman had nog te veel last van zijn enkelblessure om het Dennis echt moeilijk te maken.

Voor de zondag werd de Slalom-discipline afgeroepen, wat een behoorlijk aantal extra deelnemers aan het Hoornse Hop bracht. Ook
local-surfgoeroe Ron van den Berg werd gegrepen door het enthousiasme en bracht de dag deels in de finishboot door. Er lag dan ook een lekker baantje in het water en de wind, aan het begin van de dag nog rustig, nam flink toe. Er kwam dan ook een mooie chop , wat het een uitdagende dag maakte. Een dag die, vanwege dreigend onweer en harde windstoten, om veiligheidsredenen jammer genoeg afgebroken moest worden voordat de tweede Slalom-eliminatie afgerond werd.

Dennis Littel moest behoorlijk aan de bak om pro-surfer Peter Volwater, normaal internationaal varend, achter zich te houden. Dennis leek wat meer snelheid te hebben en Peter pakte de gijpen wat beter.
Uiteindelijk wist Littel toch Volwater te verslaan. De derde plaats was voor Dirk Doppenberg, die op de surfplank werkelijk alles kan, Formula, Speed, Slalom - hij heeft zich zelfs ingeschreven voor het NK Wave. Jordy Vonk was met een zevende plaats in het algemeen klassement knap de eerste in de klasse onder de twintig jaar.

Foto: Casper Bouman in het rood en Dennis Littel in het groen
Fotograaf: Lieuwe Faber

Resultaten Zaterdag 28 augustus (Yogho!Yogho! NK Windsurf Formula):
1. Dennis Littel

2. Dirk Doppenberg

3. Adri Keet

Resultaten Zondag 29 augustus (Yogho!Yogho! NK Windsurf Slalom):
1. Dennis Littel

2. Peter Volwater

3. Dirk Doppenberg