Watersportverbond - KNWV

Nu ook Sailability-zeildagen bij WSV Giesbeek

maandag 30 augustus 2010

Vanaf eind augustus is het voor gehandicapten ook mogelijk om bij het Gelderse WV Giesbeek deel te nemen aan de zeildagen van Stichting Sailability.

Sailibility - foto WSV Giesbeek Speciale commissie
WSV Giesbeek en de Stichting Sailability waren al een tijd in gesprek over de mogelijkheden voor de zeildagen. Omdat de accommodatie niet speciaal is aangepast voor gehandicapten was WSV Giesbeek in eerste instantie niet zeker van de mogelijkheden.

Stichting Sailability zag die mogelijkheden gelukkig wel en ook binnen de vereniging was er aantal vrijwilligers erg enthousiast. Er werd een commissie samengesteld met leden vanuit de watersportvereniging en vanuit Sailability. Resultaat was een proefvaart op 10 april om te laten zien dat er vrijwel geen aanpassingen nodig waren op de
vereniging.

Zeildagen
Bij WSV Gisbeek liggen nu twee Access Dinghies (zie foto's). Er worden dit jaar vijf zeildagen georganiseerd in augustus, september en in oktober. Voor de data zie www.sailability.nl.

Sailibility - foto WSV Giesbeek Accommodatie
De haven en het clubhuis van WSV Giesbeek zijn op dit moment niet speciaal aangepast voor gehandicapten. Als er voldoende animo is voor het zeilen dan zal dit zeker gebeuren. Zo is de kantine niet
bereikbaar, maar er is wel een aangepast toilet. Ook het vlot vanwaar de Access Dinghies vertrekken is aanpast met een steun, zodat de zeilers gemakkelijker in en uit de boot kunnen komen.

Vierde vereniging
Na de Koninklijke Watersportvereniging Sneek, WSV Het Witte Huis en de ZWV Uitgeest is WSV Giesbeek de vierde vereniging waar Stichting Sailability zeildagen organiseert. Er wordt gehandicapten een kans geboden om te ervaren dat iedereen kan zeilen. Voor de vereniging kan deze samenwerking nieuwe leden opleveren.

Wil uw vereniging ook zeillocatie voor Sailability worden? Op de website van Sailability vindt u meer informatie.Â

www.wsvgiesbeek.nlÂ
www.sailability.nl

Foto's: WSV Giesbeek