Politie Gelderland-Midden

Poolse vrachtwagenchauffeur beroofd van geld

Publicatiedatum: 31-8-2010 13:40:14

STROE- Een 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit Polen is maandag 30 augustus in de late avond beroofd van zijn portefeuille door een vermoedelijke nepagent. Dit gebeurde op de parkeerplaats Aanschoten aan de autosnelweg A1. De politie is een onderzoek gestart en roept daarbij de hulp in van getuigen.

De chauffeur kwam 's avonds rond elf uur aan op de parkeerplaats toen hij aangesproken werd door een onbekende man. De man zou kort daarvoor samen met een andere onbekend persoon aan zijn komen rijden in een kleine rode auto. Een van de inzittende zou vervolgens naar de chauffeur zijn gelopen waarna hij zich kenbaar zou hebben gemaakt met een legitimatie als zijnde politieman. Het slachtoffer zou zijn documenten hebben moeten laten zien toen op dat moment de onbekende zijn portefeuille met geld afpakte. Hierop rende hij met de portefeuille weg naar de rode auto waarna ze de autosnelweg op reden. Het slachtoffer waarschuwde direct na het voorval de politie die de man vervolgens mee nam naar het politiebureau.

Valse politielegitimatie
Op het moment van de beroving zou er iets verderop op de parkeerplaats nog een auto hebben gestaan. Mogelijk dat de bestuurder van deze auto iets heeft gezien. De onbekende man zou volgens het slachtoffer ongeveer 1,73 meter zijn. Hij zou een getinte huidskleur hebben en donker haar. Hij droeg een jasje of vest en een lange broek. Deze man zou zich hebben gelegitimeerd met een mogelijk vals politie-identiteitsbewijs. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.
(096696)