Politie Midden- en West Brabant


Politieberichten district Breda

Breda, 31-08-2010

Politie zet team rechercheurs in op onderzoek woningbrand (bericht 2)

BREDA - Een team Grootschalig Onderzoek (TGO) bestaande uit 15 rechercheurs onderzoekt de woningbrand van 26 augustus jl. in de Jan David Zocherstraat waarbij de 51-jarige bewoonster ernstig en haar 38-jarige partner licht gewond raakten. De politie heeft naar
aanleiding van het tot nu toe ingestelde onderzoek ernstig het vermoeden dat er sprake is van brandstichting. De vrouw verblijft voor behandeling in het brandwondencentrum in Beverwijk

In de nacht van woensdag op donderdag, 26 augustus jl. rond 00.30 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer een melding van een woningbrand waarbij de bewoners mogelijk nog in de woning zouden zijn. Agenten troffen ter plaatse de bewoners in de achtertuin aan. De politie vermoed dat de vrouw via de eerste verdieping de woning verlaten heeft. De vlammen sloegen op dat moment uit het dak. Uit veiligheidsoverweging werden de bewoners van de aangrenzende woningen verzocht hun huis te verlaten. De huisdieren van het paar (3 honden en 6 katten) konden zich tijdig in veiligheid brengen. Nadat de brandweer het sein brand meester gegeven had bleek dat ook de naast gelegen woningen brand- rook en waterschade opgelopen hebben. De dieren zijn opgevangen. Van één hond, een Bennesenner ontbreekt ieder spoor.

Vandaag worden bij het buurtonderzoek omwonenden bezocht en bevraagd. Morgenavond vindt er in de wijk een passantenonderzoek plaats. De politie is dringend op zoek naar getuigen die in de late avond van 26 augustus jl. of de vroege ochtend iets bijzonders in het straatbeeld gezien hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000

Politie deelt 25 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

BREDA - De politie heeft gisteren op de Haagdijk een verkeerscontrole ingesteld. Doel van de actie is de veiligheid in het verkeer te vergroten. Er werden in totaal 25 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de gordel (17x), niet handsfree bellen, verkeersovertredingen en het rijden zonder rijbewijs.

Achtervolging leidt tot poging doodslag agenten

BREDA - De politie heeft vannacht in de Mozartlaan een 41-jarige automobilist uit Breda aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag op enkele agenten. De man is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De politie ontving even na 02.00 uur een melding van een conflict waarbij een taxichauffeur betrokken was. Agenten troffen op 't IJ de 41-jarige Bredanaar en de chauffeur aan. Beiden hadden een conflict met elkaar over een niet betaalde rekening. Tijdens de bemiddeling die volgde liep de Bredanaar naar een auto die in de omgeving geparkeerd stond, stapte in en startte de motor. Omdat hij mogelijk onder invloed van alcohol verkeerde trachtten de agenten te voorkomen dat hij wegreed door het portier te openen. Op dat moment gaf de man gas en reed weg. De agenten konden zich ternauwernood in veiligheid brengen. Er ontstond een achtervolging die eindigde in de Mozartlaan waar de auto door de politie klem gereden werd. Tijdens de aanhouding die volgde zette de Bredanaar de auto in de achteruitstand en gaf gas. Door deze manoeuvre kwamen twee agenten klem te zitten tussen de dienstauto en het voertuig van de verdachte. Eén agent liep daarbij licht letsel op. De politie trok het vuurwapen waarop de man gearresteerd kon worden.

Tweetal steelt kentekenplaten en tankt zonder te betalen

BREDA - De politie heeft gisteravond in de Graaf Engelbertlaan twee inzittenden van een auto, een 25-jarige vrouw en een 21-jarige man, beiden uit Roosendaal aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van diefstal van kentekenplaten en brandstof.

Rond de klok van 21.00 uur controleerden surveillerende agenten voorbij het tankstation aan de Graaf Engelbertlaan de inzittenden van een auto. Tijdens controle bleek dat de auto het terrein van het tankstation afreed nadat zij getankt hadden zonder te betalen. De kentekenplaten op de auto behoorden niet bij het voertuig. Onderzoek wees uit dat de platen kort daarvoor in hoeven gestolen waren. Zowel de bestuurder als bijrijdster mochten mee naar het bureau.

Bewoner herkent inbreker

BREDA - De politie heeft gisteren een 22-jarige Bredanaar aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Vincent van Goghstraat. In het belang van het onderzoek is de Bredanaar op het bureau in verzekering gesteld.

Gistermiddag kwam de 21-jarige bewoner van de woning aan de Vincent van Goghstraat thuis en zag dat de toegangsdeur tot zijn woning open stond. Op het moment dat de bewoner een blik naar binnen wierp liep op dat moment een man met diverse goederen naar buiten. De bewoner herkende de man en pakte hem vast. Het lukte de verdachte zich los te trekken en te vluchtten. Hij liet daarbij de goederen die hij uit de woning gehaald had vallen. De politie werd geïnformeerd die een onderzoek instelde. Dat resulteerde in de aanhouding van de verdachte.

Auteur: Desiree Brabers

Laatst gewijzigd 31-08-2010 13:43 | © Regio Midden en West Brabant |