Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 31 augustus

Alkmaar, 31-08-2010 o 14.00 uur

Twee Alkmaarse zaken in TV Ter Plaatse

Alkmaar, dinsdag 31 augustus 2010.

Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTVNH besteedt in de uitzending van woensdag 1 september aandacht aan een tasjesroof op 7 juni en een verduistering van een motorfiets op 15 juni. Van beide zaken worden beelden van een verdachte getoond.

De tasjesroof vond plaats in parkeergarage De Karperton aan de Dijk in Alkmaar op maandag 7 juni 2010 rond 08.15 uur.

Een 49-jarige vrouw uit Alkmaar ging op dat moment via de trap naar de derde verdieping om haar auto te halen. Zij werd gevolgd door een man die in het trappenhuis haar tas van haar schouder rukte. De vrouw kwam daarbij ten val maar liep geen lichamelijk letsel op. Ze was wel erg geschrokken en ontdaan. In haar tas zaten persoonlijke spullen waaronder een rijbewijs, een portemonnee, sleutels en een mobiele telefoon. De dader verdween met de tas te voet in de richting van de Bierkade.

Signalement

De verdachte van de tasjesroof voldoet aan het volgende signalement: blanke man, leeftijd tussen de 20 en 25 jaar oud, donker krullend halflang haar, slank postuur, lengte ongeveer 1,80 meter. Hij droeg een grijze sweater met een donkere mouw en een lichte mouw en een donkere capuchon.

Mocht u de overvaller herkennen dan wordt u verzocht te bellen met de politie in Alkmaar: 0900-8844.

Verduistering dure motorfiets

De verduistering van de motorfiets vond plaats op dinsdagavond 15 juni 2010 op de Bisschop Bottemannestraat in Alkmaar. Een bewoner uit die straat had zijn BMW R1200 via Markplaats op het internet voor bijna 15.000 euro te koop gezet. Die avond kreeg hij via een mobiele telefoon met een prepaidcard een serieuze reactie van een man die zich uitgaf voor ene Rachid uit Zaandam.

Hij kwam rond 21.00 uur in Alkmaar naar de motor kijken en wilde een proefrit maken. Hij kreeg de dure motorfiets niet zonder slag of stoot mee. Hij gaf in ruil de autosleutels van zijn dure Audi Cabriolet die verderop in de straat stond. Rachid verdween met de motor over de Beethovensingel en kwam niet meer terug.

De sleutels van de Audi die de verkoper als borg had gekregen bleken niet te passen op de auto in de straat. Die was van een andere man uit Alkmaar die van niets wist.

Een oplettende buurtbewoner had wel fotos gemaakt van Rachid. Deze zijn inmiddels binnen de politiekorpsen in Nederland verspreid maar er is nog geen positieve herkenning van Rachid.

Hij voldoet aan het volgende signalement:

Licht getinte man, leeftijd tussen de 20 en 30 jaar oud en hij heeft een Marokkaans uiterlijk. Hij had kort krullend haar en had een grote zonnebril op met daarop een D van Dole en Gabana. Verder droeg hij een glimmend zwarte sportjas met daaronder een bruin shirt, een spijkerbroek en sportschoenen.

Beschrijving motor

De verduisterde motorfiets is van het merk BMW, type R 1200 GS, kleur zilvergrijs en voorzien van het kenteken MT-FN-23. De motor, bouwjaar 2008, was voorzien van een Akrapovic sportuitlaat, spaakwielen en Xenon-verlichting.

Oproep

Herkent u Rachid van de fotos of heeft u de BMW-motorfiets gezien of weet u waar deze nu staat? Neem dan telefonisch contact op met de politie in Alkmaar via 0900-8844.

Uitzendingen TV Ter Plaatse

Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van Radio en TV Noord-Holland wordt woensdag 1 september uitgezonden vanaf 17.30 uur en daarna ieder uur herhaald.

Aanhanger in brand

Akersloot, maandag 30 augustus

Op maandagavond omstreeks 20.00 uur bleek een aanhangwagen die achter een vrachtwagen gekoppeld was, in brand te staan. De bestuurder was vanuit de richting Alkmaar aan komen rijden toen hij bemerkte dat de aanhanger in brand stond. In de aanhangwagen zat een kermisattractie. Nadat de man de combinatie op de vluchtstrook had gezet, koppelde hij de aanhanger los van de vrachtwagen. De gewaarschuwde brandweer kon niet voorkomen dat de gehele aanhanger uitbrandde. De bestuurder werd door ambulancepersoneel onderzocht omdat hij mogelijk rook had binnen gekregen.

De rechter rijstrook werd afgesloten voor het verkeer. Om 23.45 uur werd de weg weer vrijgegeven voor het verkeer.

Drie autos in brand

Alkmaar, dinsdag 31 augustus

Op dinsdagmorgen omstreeks 00.05 uur bleken drie autos in brand te staan op de Harddraverslaan in Alkmaar. De gewaarschuwde brandweer kon niet voorkomen dat twee auto geheel uitbrandden. Bij de derde auto bleek een raam te zijn ingeslagen. In de auto was vermoedelijk een brandbare stof gegooid.

Bij het afslepen van de autos begon onderweg een van de wrakken opnieuw te branden. De brandweer moest nogmaals uitrukken om de auto te blussen.

De autos zijn vermoedelijk eigendom van verdachten uit (de omgeving van) Rotterdam die betrokken waren bij de mishandelingen en vernielingen in het centrum van Alkmaar.

Inbraak in renovatiepanden

Hoorn, maandag 30 augustus

Op maandagmiddag werd een inbraak ontdekt in woningen aan de Commandeur Ravenstraat in Hoorn. De woningen worden momenteel gerenoveerd. Door de inbraak is een bouwbedrijf uit Wognum ernstig gedupeerd. Uit de woningen werd namelijk elektrisch gereedschap ontvreemd, waaronder zaagmachines, een compressor, een schiethamer en een kango.

Politie treft wapens en drugs aan in auto

Egmond aan Zee, dinsdag 31 augustus

Op dinsdagmorgen omstreeks 02.30 uur hield de politie een 21-jarige man uit Oudorp aan op de Boulevard in Egmond aan Zee wegens het bezit van wapens en drugs.

De politie controleerde de bestuurder/eigenaar van de auto die geparkeerd stond op de Boulevard. De inzittenden van de auto waren op dat moment bezig de kleedjes van de auto uit te kloppen. In de auto zag de politie een opvouwbaar mes en een stalen pijp met handvat liggen. Nader onderzoek en fouillering van de verdachte leverde ook nog een spuitbusje traangas en een doosje met wat drugs op. Vlak voor het fouilleren zag de politie dat de verdachte een tasje liet vallen en dit onder de auto schopte. In dit tasje bleken ook nog drugs te zitten. Het ging om 16 seals met cocaïne en 20 XTC-tabletten.

De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De drugs en de wapens werden in beslag genomen.

Bromfietscontrole

Obdam, maandag 30 augustus

Op maandagmiddag werden bromfietsen gecontroleerd op de Dorpsstraat in Obdam. Een 16-jarige jongen uit Obdam kreeg een proces-verbaal en moest het kentekenbewijs van zijn bromscooter inleveren omdat de brommer was opgevoerd. De bromfiets bleek een constructiesnelheid te hebben van 66 km per uur.

Politie zoekt getuigen van ongeval

De Koog, maandag 30 augustus

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval waarbij een 16-jarig meisje uit Den Burg gewond raakte. Het meisje reed omstreeks 12.45 uur met haar bromscooter in noordelijke richting over de Nikadel in De Koog.

Hier werd zij ingehaald door de bestuurder van een zilverkleurige terreinachtige auto, die haar vervolgens sneed. Door het afsnijden maakte de bromfietser een verkeerde beweging en kwam ten val. Hierbij beschadigde zij haar kniebanden. Het been werd in het Geminiziekenhuis in het gips gezet.

De bestuurder van de auto, een man van middelbare leeftijd met kort grijs haar, reed na het ongeval door, zonder zijn identiteit bekend te maken. Mogelijk heeft hij het meisje niet zien vallen.

De politie verzoek de bestuurder van de auto of getuigen die het ongeval hebben gezien contact op te nemen met de politie op Texel, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Botsing met drank op

Julianadorp, dinsdag 31 augustus

Op dinsdagmorgen omstreeks 02.45 uur zag de politie een auto rijden op de Van Foreestweg in Julianadorp. De bestuurder reed bij een rotonde nagenoeg rechtdoor, waarbij hij de verhoging in het midden van de rotonde meenam.

Toen de politie hem wilde controleren, ging de bestuurder er vandoor met een snelheid van zon 90 km per uur. Op een stopteken reageerde de man niet. Op de Keizerskroon remde de man af, opende het portier en sprong uit de nog rijdende wagen. De auto kwam tot stilstand tegen twee geparkeerd staande autos. De bestuurder rende weg, sprong over een tuinhekje en ging plat op de grond liggen. Toen de politie even later bij hem kwam, zei hij (met zijn hoofd onder de zweetdruppels, dat hij daar had liggen slapen.

De man, een 40-jarige inwoner van Den Helder, bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 425 ug/l. Dat is bijna twee maal het toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal.

In de auto reed een 32-jarige vrouw als passagier mee. Zij bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn. De vrouw kreeg een proces-verbaal wegens openbare dronkenschap.

Inbreker breekt been na gestunt met vluchtauto (tevens homepagebericht)

Schagen, maandag 30 augustus

Op maandagavond omstreeks 23.30 uur werd er ingebroken in zwembad De Wiel aan de Wielewaal in Schagen. Een 20-jarige man uit Den Haag kon worden aangehouden. Twee andere personen zijn voortvluchtig.

De politie kreeg een melding van een getuige die had gezien dat drie mannen vanaf het zwembad hard wegrenden naar een auto en vervolgens met hoge snelheid vertrokken. De politie, die snel ter plaatse was, zag de auto met een hoge snelheid van ongeveer 160 km per uur in de richting van Sint Maartensvlotbrug wegrijden. De achtervolging werd ingezet.

De auto met de verdachten reed vervolgens met een snelheid van ongeveer 140 km per uur de vlotbrug op. Een onmogelijke snelheid voor deze brug, waardoor de auto beide brugleningen raakte, aan de andere kant bijna letterlijk de N9 op vloog, hier op een lijnbus knalde en ten slotte tegen een wegwijzerpaal tot stilstand kwam. De drie verdachten kropen uit de auto en probeerden weg te komen. Een van hen kon worden aangehouden. Hij bleek een beenbreuk te hebben. De man moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. De andere twee verdachten wisten te ontkomen. Bij de zoektocht zette de politie een speurhond en een helikopter met warmtecamera in. De verdachten werden echter niet teruggevonden.

De auto van de verdachten bleek op 23 augustus in Noord-Brabant te zijn ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak, waarbij de verdachten vermoedelijk door het alarm zijn gestoord.

Bromfietser slaat op vlucht voor motorrijder

Alkmaar, dinsdag 31 augustus 2010.

Rond 10.30 zag een vrouwelijke motoragent op de Hertog Aalbrechtweg bij het station Noord twee jongens op een bromfiets rijden. Eén van hen droeg geen helm en ze reden met hoge snelheid richting de rotonde op de Zeswielen.

Bij het zien van de motoragente gingen ze er vandoor over het fietspad in de richting van de rotonde Schinkelwaard/Drechterwaard. Uit het zicht liet het tweetal de bromscooter achter. Ze waren gevlucht in de richting van station Noord. Bij de in de berm achtergelaten scooter stond een 72-jarige fietsster uit Alkmaar. Zij was door het tweetal aangetikt waardoor ze de macht over het stuur waren verloren en in de berm waren beland. De vrouw en haar fiets mankeerden gelukkig niets. Het tweetal kon niet meer getraceerd worden. De bromfiets is vermoedelijk van diefstal afkomstig en is in beslag genomen in verband met een nader onderzoek.