Deltion College



Jeffrey wint MacBook met prijsvraag uit jaarverslag Deltion

De prijsvraag die het Deltion College verbond aan haar speciale jaarverslag-website, is gewonnen door de x-jarige Jeffrey Knol uit Staphorst.Dit jaar begint Jeffrey bij Deltion met de opleiding Interactieve Media.

Ondanks het feit dat Jeffrey als nieuwe student, nog niet erg bekend was op/met de campus, kwam zijn inzending het meest dicht in de buurt van de oplossing van de prijsvraag. Op de vraag `hoeveel wc-rollen verbruikt Deltion in één jaar' schatte hij een aantal van 11.500 (werkelijke aantal: 12.500 stuks. Hij zat er slechts 1000 stuks naast.

Ontdekkingstocht
Toen Jeffrey in de zomervakantie nog wat informatie op deltion.nl zocht, stuitte hij op de jaarverslag-website die Deltion dit voorjaar lanceerde. De website met een interactieve panorama-foto van de campus is speciaal gemaakt om de informatie uit het jaarverslag op een leuke manier toegankelijk te maken voor studenten. En dat is gelukt, vindt Jeffrey. "Het is erg leuk om zo interactief de informatie aangeboden te krijgen; het is zo echt een ontdekkingstocht. Beter dan dat je een lap tekst krijgt voorgeschoteld."

Ondanks de `onaantrekkelijk vorm' (lap tekst) van het jaarverslag zelf, blijkt Jeffrey hier toch ook delen van te hebben gelezen. Jeffrey: "Door de speelse website, wordt je toch nieuwsgierig gemaakt naar de (andere) informatie in het jaarverslag."

Panorama-foto
Met de MacBook is Jeffrey heel blij: "Voor mijn opleiding Interactieve Media moet ik veel met Macs werken, bijvoorbeeld voor het bouwen van websites. Ik heb erg veel zin om te beginnen met de opleiding. Zelf heb ik het afgelopen jaar al een aantal websites gebouwd. Drie voor bedrijven en twee voor mezelf. Ik heb zelf ook een keer (bij één van de websites voor die bedrijven) voorgesteld om gebruik te maken van een panorama-foto, zodat bezoekers van de website van die klant, in één keer de hele showroom konden overzien. Ik vind het erg leuk dat Deltion ook van een panorama-foto gebruik maakt op haar jaarverslag-website: je duikt zo makkelijker in de informatie en je kunt informatie veel sneller opzoeken en lezen."

Heeft Jeffrey nog een suggestie voor de communicatie van het jaarverslag volgend jaar? Jeffrey: "Een interactieve website in 3D."
---