Provincie Utrecht

Ander nieuws uit de GS vergadering van 31 augustus 2010

Rapportage Huisvesting
Gedeputeerde Staten hebben zoals eerder toegezegd aan Provinciale Staten de halfjaarlijkse rapportage Huisvesting aan hen toegezonden. In de laatste rapportage is gerapporteerd over het programma Huisvesting over 2009. In de nu toegezonden rapportage wordt gerapporteerd over het programma Huisvesting en het project Eureka tot en met 31 juli 2010.


Treasury rappportage 2e kwartaal 2010 gereed
Gedeputeerde Staten hebben de treasury rapportage over het tweede kwartaal van 2010 besproken en vastgesteld. De rapportage biedt een analyse van de financiële opbrengsten van de uitgezette middelen van de provincie Utrecht op diverse rekeningen, obligatieproducten en fondsen. Provinciale Staten worden met een brief geïnformeerd over deze financiële rapportage.


Statenvragen Partij voor de Dieren beantwoord
Gedeputeerde Staten hebben de Statenvragen van de Partij voor de Dieren over veehouderij beantwoord.


Statenvragen SP over Hoogekampse Plas beantwoord Gedeputeerde Staten hebben de Statenvragen van de SP over de Hoogekampse Plas beantwoord. Hierin geven zij onder andere aan dat op dit moment geen sprake is van verstoring van het leefgebied van de Grote Karekiet. Dat er evenmin sprake is van een aanmerkelijk aantal personen dat er geregeld komt zwemmen en dat op basis van wetgeving waarvan de provincie Utrecht bevoegd gezag is, er geen aanleiding is een nader zwemverbod in te stellen.


Beëindiging partnerschap Surrey
Sinds 2002 heeft de provincie een partnerschap met Surrey County Council. Er is geen einddatum aan de samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking in het partnerschap ligt op bestuurlijk niveau al sinds 2005 stil op ambtelijk niveau is er sinds de afronding van het Interregproject SEG in 2008 geen contact geweest. De provincie Utrecht richt zich in haar Europese samenwerkingsbeleid op samenwerking in thematische netwerken en in projecten, en niet langer op bilaterale partnerschappen. In deze nieuwe benadering past het bilaterale partnerschap met de regio Surrey in Engeland niet langer. Daarom hebben Gedeputeerde Staten besloten de bilaterale partnerschap met Surrey te beëindigen. Ook zonder partnerschapsverdrag zal samenwerking met Surrey plaatsvinden, onder andere in het Europese netwerk PURPLE.