Rijksoverheid


Balkenende bezoekt Nederlandse Antillen en Aruba

Nieuwsbericht | 31-08-2010

Minister-president Balkenende is tot en met 31 augustus 2010 op de Nederlandse Antillen en Aruba om de Slot Ronde Tafel Conferentie (RTC) voor te bereiden. Deze RTC, op 9 september in de Ridderzaal, vormt de afronding van de veranderingen in de staatkundige verhoudingen binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Op 10 oktober 2010 gaan Curaçao en Sint Maarten verder als zelfstandige landen binnen het Nederlandse koninkrijk. Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn voortaan bijzondere gemeenten van Nederland.

De minister-president sprak op Sint Maarten met het Bestuurscollege van het eiland. In Willemstad sprak Balkenende met minister-president De Jongh-Elhage van de Nederlandse Antillen en met het Bestuurscollege van Curaçao. Vanwege de dreiging van de orkaan Earl is de ontmoeting met eilandbestuurders van Saba en Sint Eustatius niet doorgegaan.

Vandaag, de laatste dag van het bezoek, vliegt minister-president Balkenende naar Aruba, waar hij een ontmoeting heeft met zijn Arubaanse ambtgenoot Eman.
Minister-president Balkenende met de leden van de Raad van Ministers van de Nederlandse Antillen. De vergadering vond plaats in de grote vergaderzaal van de Raad van Ministers in Fort Amsterdam.

Documenten en publicaties

Balkenende bezoekt Nederlandse Antillen en Aruba

Minister-president Balkenende brengt van 29 tot en met 31 augustus 2010 een bezoek aan de Nederlandse Antillen en Aruba. Het ...

Persbericht | 28-08-2010 | AZ

Afzender


* Ministerie van Algemene Zaken

Zie ook


* Nederlandse Antillen en Aruba
Onderwerp | BZK

Voor vragen aan de Rijksoverheid bel Postbus51: 0800-8051